Οι κλισέ αφίσες του Hollywood

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος Είναι αλήθεια ότι οι γραφίστες στο Hollywood έχουν μεγάλο βάρος να σηκώσουν. Πρέπει να κάνουν αφίσες που να φαίνονται αντιπροσωπευτικές, εντυπωσιακές και ταυτόχρονα να απηχούν...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Είναι αλήθεια ότι οι γραφίστες στο Hollywood έχουν μεγάλο βάρος να σηκώσουν. Πρέπει να κάνουν αφίσες που να φαίνονται αντιπροσωπευτικές, εντυπωσιακές και ταυτόχρονα να απηχούν σε πολύ κόσμο. Παράλληλα όμως πρέπει να υποκύψουν στο φορμαλισμό που τους επιβάλει η βιομηχανία στην οποία δουλεύουν. Ενώ λοιπόν τα διάφορα design γραφεία ανά το κόσμο κάνουν πολλά βήματα μπροστά, το Hollywood αναπαράγει ελαφρώς διαφοροποιημένα συγκεκριμένα μοτίβα για κάθε είδος ταινίας.

Μπορούμε να εντοπίσουμε μερικές βασικές κατηγορίες, όπως το κόκκινο φόρεμα (συνήθως σε κωμωδίες και αισθηματικές ταινίες), το μάτι, το πλάτη με πλάτη, το από πίσω και το ανάμεσα στα πόδια και πολλά άλλα.

Με τέτοια κλισέ αναμενόμενο είναι να βγαίνουν τόσο συχνά εναλλακτικά μινιμαλιστικά πόστερ από ερασιτέχνες γραφίστες.

Δες παρακάτω τα κολάζ και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα:

 

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
4 Σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

 • Avatar
  Γιώργος
  8 Φεβρουάριος 2012 at 11:01 πμ - Reply

  Απίστευτη η τυποποίηση όταν τα βλέπεις δίπλα δίπλα!! Καταραμένο μάρκετινγκ

 • Giannis
  Giannis
  8 Φεβρουάριος 2012 at 10:22 μμ - Reply

  Και το εντυπωσιακό είναι ότι όταν τις βλέπεις ξεχωριστά μπορεί να σου φανούν και ευρηματικές

 • Avatar
  anonymous
  9 Φεβρουάριος 2012 at 12:31 πμ - Reply
 • Δημήτρης Ασπρολούπος
  Δημήτρης Ασπρολούπος
  9 Φεβρουάριος 2012 at 12:45 πμ - Reply

  Έχεις δίκιο, αλλά όπως θα είδες και στο site του Γάλλου δεν έχει κατοχυρώσει κάποια δικαιώματα για τη σελίδα του, οπότε τυπικά δεν υποχρεωνόμαστε να το βάλουμε. Πάντως χαιρόμαστε που έχουμε ψαγμένους αναγνώστες 🙂

 • ΣΧΕΤΙΚΑ