Οι ταινίες τρόμου… αδυνατίζουν

...

Γράφει ο Άρης Ανδρικάκης

Αν έχεις παραπάνω κιλά και δε θες να χτυπιέσαι δύο ώρες στο γυμναστήριο και να τρώς μαρουλάκια για βραδυνό, καλύτερα βάλε το dvd να παίξει ένα από τα πιο τρομακτικά θρίλερ που έχεις στην ταινιοθήκη σου. Γιατί είναι πλέον και επιστημονικώς αποδεδειγμένο, πως οι ταινίες τρόμου σε κρατούν σε φόρμα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τη συνοδέψεις με έναν κουβά ποπ κορν και 2 λίτρα αναψυκτικού.

Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Westminster στην πρόσφατη έρευνα της ανάκαλυψε πως βλέποντας μια τρομακτική ταινία για 90 λεπτά, χάνεις περίπου 200 θερμίδες. Πώς το ανακάλυψε αυτό; Έβαλε μια ομάδα ανθρώπων να παρακολουθήσουν δέκα θρίλερ, μέτρησε τους καρδιακούς τους παλμούς, την πρόσληψη οξυγόνου και την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα και μέτρησε τις θερμίδες που κατανάλωσαν για καθένα από τα 10 αυτά θρίλερ.

Το πιο… διαιτητικό θρίλερ αναδείχθηκε η «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, με απώλεια 184 θερμίδων, ενώ ακολούθησαν τα Σαγόνια του Καρχαρία με 161 θερμίδες. Την τριάδα συμπληρώνει ο Εξορκιστής με 158 θερμίδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι «ξαφνικές σκηνές» στις ταινίες τρόμου είναι το καλύτερο λιποδιαλυτικό.

Αναλυτικά η δεκάδα των θρίλερ με τις θερμίδες που καίνε:

1. Λάμψη – 184 θερμίδες

2. Τα Σαγόνια του Καρχαρία – 161 θερμίδες

3. Εξορκιστής – 158 θερμίδες

4. Alien – 152 θερμίδες

5. Σε Βλέπω – 133 θερμίδες

6. Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες – 118 θερμίδε

7. Μεταφυσική δραστηριότητα – 111 θερμίδες

8. The Blair Witch Project – 107 θερμίδες

9. Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι – 105 θερμίδες

10. [REC] – 101 θερμίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ