Ρατσιστικές επιθέσεις σε ηθοποιούς των «Hunger Games»

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Μπορεί να μην έχω διαβάσει ούτε ένα βιβλίο από την τριλογία της Suzanne Collins, αλλά την ταινία “Hunger Gamesπραγματικά την αγάπησα. Τα μηνύματα συμπόνιας όμως που περνούσαν τα βιβλία, και συνεπώς και η ταινία, φαίνεται πως δεν επηρέασε κάποιους “φαν” της σειράς.

Δυο ηθοποιοί της ταινίας, ο Lenny Kravitz και η Amandla Stenberg δέχτηκαν ρατσιστικές επιθέσεις στο twitter από φανς, όπως θέλουν να λέγονται, του βιβλίου οι οποίοι κατέκριναν τους παραγωγούς και τον σκηνοθέτη της ταινίας Gary Ross που έβαλαν μαύρους ηθοποιούς για τους ρόλους των Σίνα και Ρου. Ένα blog στο tumblr μάζεψε κάποια από αυτά τα απαράδεχτα σχόλια που γράφονταν στο twitter πριν λίγες ημέρες για τους δυο αυτούς ηθοποιούς. Τα περισσότερα από αυτά όμως επικεντρώνονταν στην Stenberg που έπαιζε την αξιαγάπητη Ρου και που περιγράφεται στο βιβλίο ως “μια κοπέλα με σκουρόχρωμο δέρμα και μάτια”.

Ένας από αυτούς έγραψε πως “γιατί η Ρου έπρεπε να είναι μαύρη; Δεν θα πω ψέμματα αλλά αυτό μου κατέστρεψε την ταινία”. Ένας άλλος έγραψε για τον Σίνα και την Ρου πως “… δεν έπρεπε να είναι μαύροι. Γιατί οι παραγωγοί έκαναν όλους τους καλούς χαρακτήρες μαύρους;”

Το χειρότερο όμως tweet είναι όταν κάποιος έγραψε – προσοχή ακολουθεί μεγάλο *SPOILER* μη συνεχίσεις αν δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο ή δεν έχεις δει την ταινία – ότι δεν στεναχωρήθηκε όταν πέθανε η Ρου λέγοντας πως “πείτε με ρατσιστή, αλλά όταν είδα πως η Ρου ήταν μαύρη, ο θάνατός της δεν ήταν τόσο στενάχωρος #ihatemyself”.

Και αυτά είναι μόνο λίγα από τα ρατσιστικά tweets τα οποία γράφονταν κατά καιρούς. Υπήρχαν και άλλα μέσα τα οποία ήταν αρκετά υβριστικά κυρίως προς την Stenberg.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί από αυτούς τους λογαριασμού έχουν διαγραφεί από το twitter. Κανείς δεν ξέρει αν όντως αν αυτοί ήταν πραγματικά φαν των βιβλίων αλλά δεν παύει αυτά τα σχόλια να τα θεωρώ απαράδεκτα. Ο ρατσισμός, όποιου είδους και να πρόκειται, παραμένει ζωντανός και ενεργός και είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*