Το σίκουελ (!) του Hunger Games έχει σεναριογράφο

...

Γράφει ο Παύλος Σηφάκης

Η Lionasgate προφανώς και πιστεύει πως η ταινία «The Hunger Games» που βγάζει αυτό το Μάρτιο θα σαρώσει εισπρακτικά. Βασιζόμενοι σε αυτή τη… διαίσθηση, οι παραργωγοί προετοιμάζουν ήδη το σίκουελ κι έχουν διασφαλίσει την επιστροφή του σκηνοθέτη Γκάρι Ρος και των βασικών πρωταγωνιστών (Τζένιφερ Λόρενς, Γούντι Χάρελσον, Λίαμ Χέμσγουορθ).

Σύμφωνα με αμερικανικά κινηματογραφικά σάιτ λοιπόν, η Lionsgate έκλεισε πρόσφατα για το σίκουελ και νέο σεναριογράφο και δεν είναι άλλος από τον οσκαρούχο Simon Beaufoy (όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσω να το προφέρω στα ελληνικά). Ο Simon Beaufoy έχει στο ενεργητικό του ταινίες όπως τα «Full Monty«, «This Is Not A Love Song» και «127 Ώρες«, έχει προταθεί τρεις φορές για όσκαρ και το έχει κερδίσει μία για το «Slumdog Millionaire«.

Το hype που περιτριγυρίζει το «Hunger Games» λέει πως πρόκειται για το νέο «Twilight» αλλά όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία λένε πως οι ομοιότητές τους με αυτά του βαμπιρικού σάγκα σταματάνε στους έφηβους πρωταγωνιστές. Κατά τ’ άλλα το μελλοντολογικό σάγκα είναι πιο σκοτεινή και πιο πολιτική. Από την επιλογή του σεναριογράφου, φαίνεται πως κι η ίδια η Lionsgate θέλει να στήσει μια σειρά ταινιών πιο σοβαρή και να μην επικεντρωθεί απλά στα όμορφα πρόσωπα και τους κοιλιακούς των πρωταγωνιστών της (ακούς Twilight;)

Το σίκουελ του «Hunger Games» θα τιτλοφορείται «Catching Fire» και είναι προγραμματισμένο για έξοδο 22 Νοεμβρίου 2013! Εκτός φυσικά αν το πρώτο «Hunger Games» που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες 22 Μαρτίου πατώσει εισπρακτικά. Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον τα σχέδια για σίκουελ του στούντιο θα μπουν στο συρτάρι και το παρόν ποστ θα αυτοκαταστραφεί αυτομάτως. This is Hollywood.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ