Η απάντηση του πραγματικού Λύκου της Wall Street

...

THE WOLF OF WALL STREETΓράφει η Δανάη Σωπασή

Ο Martin Scorsese επιλέγει τον αγαπημένο του ηθοποιό Leonardo Di Caprio, ώστε να ενσαρκώσει στην βιογραφική ταινία με τα αληθινά στοιχεία The Wolf Of Wall Street, τον Jordan Belfort. Στα φιλόδοξα και ευκατάστατα χρόνια της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’90, ένας χρηματιστής απολαμβάνει την απόλυτη ζωή μέσα από εξαπατήσεις επενδύσεων. Μια περιουσία και ένα μυαλό γεμάτο όνειρα τον έφερε στις πιο ακραίες και «γεμάτες» αναμνήσεις της ζωής του μέχρι την πορεία του στην φυλακή. Η ταινία που σημειώνει ήδη επιτυχία στους κινηματογράφους και έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στο διεθνές box office όσο και στο ελληνικό, έχει προκαλέσει τις διεθνείς αντιδράσεις. Πρόσφατα θυμόμαστε την άποψη … του .. για τις επικείμενες σκηνοθετικές αποτυπώσεις του γυμνού και της χλιδής.

Τώρα άλλη μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει την αναβίωση του «Λύκου». Τον αληθινό Jordan Belfort, συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου, τον πρωταγωνιστή με το βεβαρημένο ποινικό μητρώο για τον καιρό που βρισκόταν στην φυλακή, μα είναι πλέον ελεύθερος με χρηματική εγγύηση. Ο Belfort αντιμετωπίζει κατηγορίες που τον θέλουν να επωφελείται από τις εισπράξεις του βιβλίου και της ταινίας. Αυτή η θεωρία ξεκίνησε από το τελευταίο πλάνο της ταινίας, στο οποίο και τον «δείχνει» και κυρίως αφήνει ερωτήματα προς συζήτηση. Ο Belfort δεν έχει πληρώσει το απαιτούμενο ποσό για το 2013 και έτσι οι φήμες δυναμώνουν. Για να καθησυχάσει τους πάντες, δήλωσε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης την αθωότητα του, διαψεύδοντας την συμμετοχή χρημάτων σε προσωπικούς του λόγους. Συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε:

Screen-Shot-2013-12-17-at-4.44.59-PM-copy«Όπως φαντάζεστε είμαι πολύ απασχολημένος αυτόν τον καιρό, αλλά οφείλω αυτή την δήλωση σε όλους τους αφοσιωμένους μου φίλους και θαυμαστές που με έχουν υποστηρίξει από την αρχή. Όσον αφορά την ιστορία, δεν δέχτηκα να λάβω το 50% των εισπράξεων του βιβλίου και της ταινίας, όπως και ήθελε η Κυβέρνηση να κάνω. Αντιθέτως, επέμεινα να μην λάβω ούτε το 100% από τις εισπράξεις, που σημαίνει πως δεν βγάζω τίποτα από αυτό. Το ποσό ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια, ικανά να βοηθήσουν οποιονδήποτε βρίσκεται εκεί έξω. Νόμιζα πως το κοινό είχε ήδη ενημερωθεί για αυτό, καθώς το έχω πει αμέτρητες φορές, αλλά από ότι φαίνεται το γεγονός έχει καταληφθεί από τις φήμες. Οπότε θα το ξαναπώ: δεν έχω κανένα όφελος από τα δικαιώματα του βιβλίου και της ταινίας. Κα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με αυτό. Τα χρήματα μου προέρχονται από την καινούργια μου πορεία που είναι καλύτερα από την παλιά μου ζωή.»

Όλες αυτές οι δηλώσεις αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά την πολυπλοκότητα των φυσικών προσώπων, όταν εκείνοι ενσωματώνονται στα δικαστικά και οικονομικά δρώμενα της κοινωνίας. Τελικά, εμείς θα απολαύσουμε σίγουρα την ταινία στους κινηματογράφους, καθώς παρουσιάζει μια ιστορία με πολυμορφικό σκιαγραφικό χαρακτήρα.

Δείτε παρακάτω μια συνέντευξη που είχε δώσει ο Jordan Belfort το 2011 για τον τρόπο που πέτυχε.

Διαβάστε την κριτική μας για το Λύκο της Wall Street

Δείτε πως γυρίστηκε η ταινία

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ