Η Κλέφτρα των Βιβλίων γοητεύει θεατές κάθε ηλικίας

...

Γράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr

the-book-thief-movie-wallpaper_465294871Έχοντας πουλήσει 8 εκατομμύρια αντίτυπα, μέχρι σήμερα, το επιτυχημένο μπεστ σέλερ του Μάρκους Ζούσακ εξακολουθεί να γοητεύει αναγνώστες κάθε ηλικίας, δίνοντας νόημα σε έναν από τους μεγαλύτερους παραλογισμούς της καταγεγραμμένης Ιστορίας. Μεταφρασμένο σε περισσότερες από 30 γλώσσες σε όλο τον κόσμο, το ιστορικό αυτό ορόσημο μεταφέρεται στον κινηματογράφο, αποδίδοντας τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος με τρόπο μοναδικό. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον βραβευμένο με Όσκαρ, Τζέφρι Ρας και την Έμιλι Γουότσον (δυο φορές υποψήφια για Όσκαρ).

«Η Κλέφτρα των Βιβλίων» αφηγείται την εμπνευσμένη ιστορία μιας θαρραλέας νεαρής κοπέλας, της Λίzελ (Σόφι Νελίς), η οποία, κατά την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στη Γερμανία, καταφέρνει να μεταμορφώσει τις ζωές όλων των ανθρώπων γύρω της. Για την Λίζελ, η δύναμη των λέξεων και της φαντασίας είναι το μοναδικό μέσο διαφυγής και ψυχαγωγίας απέναντι στα θυελλώδη και τρομακτικά γεγονότα που περιβάλλουν την καθημερινότητα, τόσο της ίδιας, όσο και των ανθρώπων που γνωρίζει και αγαπά.

Η ζωή της Λίζελ (Σοφί Νελίς) είναι και η ραχοκοκαλιά της ιστορίας. Μιας ιστορίας γεμάτης ψυχή και συναίσθημα, που δεν διστάζει να πανηγυρίσει τον θρίαμβο μιας επίμονης θέλησης. Μιας ιστορίας πλούσιας σε χαρακτήρες και θέματα που απηχούν σε κάθε γενιά και κοινωνική προέλευση, πανανθρώπινης και αυθεντικής, όσο τα αδιαμφισβήτητα κοσμοϊστορικά γεγονότα που σκιαγραφεί. Μέσα από μια συγκινητική και οδυνηρή αναπαράσταση της ανοχής του ανθρώπινου πνεύματος, λοιπόν, αυτή η αισιόδοξη ιστορία αντιπαραβάλει την αθωότητα (όπως αυτή αντιπροσωπεύεται από την Λίζελ) απέναντι στη διάχυτη και στυγνή τυραννία της εποχής.

Η ταινία είναι υποψήφια για Oscar μουσικής του John Williams και θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες, από την Odeon, στις 23 Ιανουαρίου.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ