Η νέα ταινία του σκηνοθέτη της Ζωής της Αντέλ

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος Απ’ ότι φαίνεται ο Abdellatif Kechiche, ο σκηνοθέτης της Ζωής της Αντέλ δεν έχει τελειώσει με της ιστορίες αγάπης και τιμωρίας. Μιλώντας στο  γαλλικό περιοδικό...

Abdellatif-Kechiche-genie-ou-tyran_article_landscape_pm_v8

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Απ’ ότι φαίνεται ο Abdellatif Kechiche, ο σκηνοθέτης της Ζωής της Αντέλ δεν έχει τελειώσει με της ιστορίες αγάπης και τιμωρίας. Μιλώντας στο  γαλλικό περιοδικό La Nouvel Observateur, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε το θέμα της επόμενης του ταινίας και δήλωσε ότι μάλλον δεν θα περιέχει μια σεξουαλική σκηνή ανάλογη με την πολυσυζητημένη δεκάλεπτη της προηγούμενης του ταινίας.

Η νέα του ταινία θα έχει ως θέμα την πραγματική τραγική ερωτική ιστορία των Héloïse και Abelard. Σύμφωνα με την ιστορία που διαδραματίζεται στις αρχές του 10ου αιώνα η Héloïse ήταν μαθήτρια και νοσοκόμα που ερωτεύτηκε το δασκάλα της, Abelard. Έμεινε έγκυος και το ζευγάρι παντρεύτηκε κρυφά, αλλά δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τις φήμες για την ένωσή τους. Ο Abelard τότε αποφάσισε να στείλει τη Héloïse σε ένα μοναστήρι για την ασφάλειά της, αλλά ο θείος της, νομίζοντας ότι ο Abelard την είχε σκοτώσει, τον ευνούχισε με τη βοήθεια φίλων του.

Ο Abelard έγινε μοναχός, και άρχισε να αλληλογραφεί με τη Héloïse, και έτσι το πάθος τους συνεχίστηκε. Τελικά όμως ο Abelard απέρριψε τη ρομαντική τους επικοινωνία, και η σχέση τους έγινε αυστηρά επαγγελματική.

Η ιστορία έχει γίνει σημείο αναφοράς στη λογοτεχνία, στην ποίηση τη μουσική και στο κινηματογράφο χωρίς όμως να έχει μεταφερθεί μέχρι τώρα ως μια ολόκληρη ταινία. Αυτή τη στιγμή το project βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο και ίσως και να αργήσει πολύ μια και ο Kechiche μίλησε στο γαλλικό περιοδικό και μια ενδεχόμενη βιογραφία της πορνοστάρ των 70’s Marilyn Chambers.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ