Η νέα ταινία του Roman Polanski βρήκε το πρωταγωνιστικό δίδυμο της

Στα πρόσωπα των Eva Green και Emmanuelle Seigner

Οι Eva Green και Emmanuelle Seigner θα πρωταγωνιστήσουν στο νέο ψυχολογικό θρίλερ του Roman Polanski με τίτλο “Based on a True Story” (“D’apres une histoire vraie”).

O Olivier Assayas, ο οποίος κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στις Κάννες για το “Personal Shopper”, θα γράψει το σενάριο του “Based on a True Story”, σε συνεργασία με τον Polanski. Η ταινία θα αφηγείται την ιστορία μιας συγγραφέως (Seigner), της οποίας η ζωή και το μυαλό απειλούνται από μια επικίνδυνη γυναίκα (Green).

Η ταινία σηματοδοτεί την επιστροφή του σημαντικού Πολωνού σκηνοθέτη (μετά το 2013 και το δραματικό “Venus in Fur”), θα γυριστεί στα γαλλικά και είναι μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Delphine de Vigan. Το βιβλίο κυκλοφόρησε πέρσι και κέρδισε το βραβείο Renaudot καθώς και το βραβείο Goncourt des Lyceens.

Παραγωγός ο Wassim Beji, στην πρώτη του συνεργασία με τον Assayas και τον Polanski, μέσω της παριζιάνικης εταιρείας του Wy Productions που ήταν υπεύθυνη για την παραγωγή ταινιών όπως “Yves Saint Laurent” και “An Ideal Man” (“Un Homme Ideal”).

Η Green δεν έχει ξανασυνεργαστεί με τον Polanski. Σύντομα, θα την παρακολουθήσουμε στη νέα ταινία του Tim Burton “Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children”. Από την άλλη, η Seigner γνωρίζεται με τον Polanski από το 1988 (“Frantic”) και το “Based on a True Story” θα αποτελέσει την 5η συνεργασία τους.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο στο Παρίσι.

Σοφία Κυριλλίδου

Ο κινηματογράφος για εκείνη ήταν πάντα εκεί: Σα μαθήτρια -κρυφά από τους γονείς- νοίκιαζε ταινίες από το videoclub, σα φοιτήτρια σπούδασε κινηματογράφο. Άλλωστε, πάντα της άρεσαν τα ταξίδια!
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ