Η Πισίνα – Swimming Pool (2003)

Η πισίνα έχει εδώ το ρόλο της απελευθέρωσης, του κρυφού πόθου και της αισθησιακής πλευράς της ζωής.
Σκηνοθεσία: Francois Ozon
Σενάριο: François Ozon, (βασισμένο στο βιβλίο της) Emmanuèle Bernheim
Πρωταγωνιστούν: Charlotte Rampling, Charles Dance, Ludivine Sagnier


Διάρκεια: 102’
Χώρα: Γαλλία, Ην. Βασίλειο

 

Swimming Pool (2003)Μια Βρετανίδα συγγραφέας ταξιδεύει στη Γαλλία και εγκαθίσταται στο σπίτι του εκδότη της, προκειμένου να γράψει καινούργιο μυθιστόρημα. Η άφιξη της κόρης του ιδιοκτήτη πυροδοτεί εντάσεις ανάμεσα στις δυο γυναίκες, έως ότου η Σάρα αρχίζει να εμπνέεται από τη συμπεριφορά της Ζιλί και την κάνει ηρωίδα στο αστυνομικό βιβλίο που γράφει.

O Francois Ozon τότε που θεωρούταν ακόμη τρομερό παιδί του γαλλικού σινεμά, είχε σκηνοθετήσει αυτό το αριστοτεχνικό φιλμ για την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα. Η πισίνα έχει εδώ το ρόλο της απελευθέρωσης, του κρυφού πόθου και της αισθησιακής πλευράς της ζωής και ο Ozon το τονίζει αυτό με το ερωτικό του βλέμμα πάνω στους πρωταγωνιστές του. Οι (εξαιρετικές στους ρόλους τους) Charlotte Rampling και Ludivine Sagnier παίζουν συνεχώς με μια περίεργη μεταξύ τους έλξη, που εκδηλώνεται με ακόμα πιο παράξενο τρόπο σε ένα σενάριο που έχει το χάρισμα της συνεχούς ανακατεύθυνσης και έτσι κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το αποκαλυπτικό φινάλε.

 

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ