Η χαρά και η θλίψη του σώματος – Joy and sorrow of the body (2012)

  Γράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr Σκηνοθεσία: Ανδρέας Πάντζης Σενάριο:Ανδρέας Πάντζης Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χωραφάς, Χάρης Αμπράζης, Silvia Petkova, Nikolay Mutafchiev Διάρκεια: 149’ Χώρα: Ελλάδα Διανομή: Ανεξάρτητη...

 

Γράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr


Σκηνοθεσία: Ανδρέας Πάντζης
Σενάριο:Ανδρέας Πάντζης
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χωραφάς, Χάρης Αμπράζης, Silvia Petkova, Nikolay Mutafchiev
Διάρκεια: 149’
Χώρα: Ελλάδα
Διανομή: Ανεξάρτητη

 

487247_487649667941373_2123476192_n Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τον Ευαγόρα, ο οποίος μόλις έχει βγει από την φυλακή, όπου ήταν φυλακισμένος πέντε χρόνια. Άριστος φοιτητής, μοναχογιός και ορφανός από πατέρα αγνοούμενο, πρόσφυγας από την Γιαλούσα. Είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, αλλά η μοίρα και η αφοσίωση του σε μία φιλία που επέλεξε να μην προδώσει, τον οδήγησε στην φυλακή. Τώρα είναι ένας μοναχικός 35ης που ψάχνει να ξαναβρεί το νήμα της ζωής του. Δεν μπορεί όμως να αφήσει πίσω του το παρελθόν και αναζητεί απεγνωσμένα να βρει τον χαμένο του φίλο. Το ταξίδι της αναζήτησης του τον οδηγεί στην Βουλγαρία.

Εκεί γνωρίζει και ερωτεύεται την Ντίτα, μία νεαρή και όμορφη κοπέλα. Ο έρωτας τους αποτελεί σωτηρία και για τους δύο. Ο Ευαγόρας ψάχνει την αγάπη, την επικοινωνία, την εμπιστοσύνη. Η Ντίτα την λύτρωση από μία ζωή που δεν της αξίζει.

Αυτό όμως που Ευαγόρας δεν γνωρίζει είναι ότι στο ταξίδι του τον ακολουθεί η αστυνομία και η Ιντερπολ, πιστεύοντας πως θα τους οδηγήσει στον Μιλέν, τον φίλο του που καταζητείται. Η φιλία του με τον Μιλέν ήταν σημαντική στη ζωή του, γιατί μετά την προσφυγιά του ’74, ο Ευαγόρας ζούσε απομονωμένος ψυχολογικά, έχοντας χάσει τα πάντα: την παιδική του ηλικία, τους συγγενείς του, τους φίλους, τους γείτονες, τον πατέρα του, την οικονομική ασφάλεια…

Στο τέλος η αναζήτηση του φίλου του, θα καταλήξει σε τραγωδία…

Δείτε όλες τις ταινίες της εβδομάδας

 

 

 

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ