Οι λεσβιακές αντιδράσεις για τη Ζωή της Αντέλ

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Blue-Is-The-Warmest-Color-2Η πολυσυζητημένη γαλλική ταινία Η ζωή της Αντέλ/Blue Is The Warmest Color που προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους και παρουσιάστηκε στις δικές μας Νύχτες Πρεμιέρες Conn-x έχει ήδη εκφραστεί μέσα από θετικοαρνητικές απόψεις. Πέρα από το θέμα της σεξουαλικότητας και πως προσεγγίζεται κατά γενική ομολογία, αρκετοί κριτικοί έκαναν λόγο και για την μεγάλη διάρκεια της ταινίας, τρεις ώρες, όπως επίσης και για την ευκολία της προσαρμοστικότητας. Ένα ακόμα σημείο όμως που έρχεται να ξανασυζητηθεί, είναι οι έντονες σεξουαλικές σκηνές μεταξύ των πρωταγωνιστριών.

Η σκηνοθέτις Yeni Sleidi ζήτησε τις γνώμες μερικών ομοφυλόφιλων κοριτσιών πάνω στα επίμαχα πλάνα και τα δημοσίευσε σε βίντεο του youtube για το Posture Magazine (posturemag.com). «Σχετικά βαρετό και σίγουρα βέβαιο ότι δυο straight γυναίκες κάνουν σεξ μπροστά στην κάμερα για να πληρωθούν. Λες και δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.» «Πιστεύω πως ήταν καυτό στην αρχή αλλά μετά ήταν γελοίο όταν άλλαζαν στάσεις κάθε δέκα δευτερόλεπτα. Ήταν σαν να μιλάμε για μια ενημέρωση διαφήμισης σε κάποιον προϊόν κουζίνας που πρέπει να δεις όλες τις λειτουργίες που μπορεί να προσφέρει.» «Το λεσβιακό σεξ έχει περισσότερο κλάμα.» «Η Emma είχε αυτό το εκκεντρικό μπλε μαλλί και έμοιαζε με ρέιβ κορίτσι από το Λίβερπουλ του 1997 και άρα δεν ήταν τόσο ελκυστικό.»

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ