Σταρ του παρελθόντος και του σήμερα σε μοναδικά κολάζ

...

George Chamoun

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Όταν η τέχνη παντρεύει παρελθόν με παρόν, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά υπέροχο. Στο παρελθόν σου προτείναμε να τσεκάρεις το FILMography που είναι ένα tumblr- γκαλερί έργων τέχνης, μιας και εκτυπωμένα καρέ από αγαπημένες ταινίες του παρελθόντος τοποθετούνται  στα ίδια μέρη στο σήμερα.

Μια παρόμοια ιδέα είχε και ο George Chamoun- ένας Σουηδός φοιτητής σχεδιασμού κοσμημάτων της καλών Τεχνών του Κοντσφακ. Ο Chamoun, στα πλαίσια μιας φοιτητικής εργασίας με θέμα τα “Σύμβολα”(ICONS) δημιούργησε μια σειρά κολάζ, με τίτλο ICONATOMY. Ο κινηματογράφος λειτούργησε γι’ ακόμη μια φορά ως μοναδική πηγή έμπνευσης.

Στη σειρά από κολάζ, ο καλλιτέχνης θέλησε να ασχοληθεί με την ένωση αγαπημένων ηθοποιών από διαφορετικές γενιές. Σκοπός του Chamoun, δεν ήταν να βάλει σε σύγκριση τους ηθοποιούς που “ενώνει” κάθε φορά, αλλά να αποδείξει τις πολλές ομοιότητες που μοιράζονται, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για διαφορετικές γενιές.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και αποδεικνύουν περίτρανα τον ισχυρισμό του αυτό. Η Σκάρλετ Γιοχανσον διαδέχεται με τη θηλυκότητα της τη Μέριλιν Μονρό,  ο Ρόμπερτ Πάτισον ονειροπολεί ως άλλος Τζέιμς Ντιν και η Αντζελίνα Τζολί μαγνητίζει με το βλέμμα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Δες παρακάτω τη σειρά από κολάζ και τσέκαρε εδώ τη δουλειά του καλλιτέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ