Ελληνικό χρώμα στις Κάννες

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

Νέα διάκριση για το ελληνικό India Blues του Γιώργου Μαρκάκη. Μετά την προβολή της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του σκηνοθέτη στο τμήμα European Film Market του φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, το India Blues θα προβληθεί και στις Κάννες, συγκεκριμένα στην ενότητα La Marche Du Film.

Η ταινία καταπιάνεται με την ερωτική σχέση μεταξύ δύο ανδρών και τα διαφορετικά στάδια από τα οποία περνά. Γυρισμένη με αντισυμβατικό τρόπο, οι διάλογοι είναι ελάχιστοι και πρωταρχικό ρόλο παίζει η εικόνα, αλλά και τα συναισθήματα που μεταδίδονται στο θεατή. Οι πρωταγωνιστές, Γιάννης Κόλιος και Cristoph Forny εν μέσω αυτοσχεδιασμών βιώνουν τις συναισθηματικές τους μεταπτώσεις σε πραγματικό χρόνο, κάτι που ταυτίζει ακόμα περισσότερο μαζί τους όποιον θα πάει να παρακολουθήσει την ταινία.

Σίγουρα, πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία για τον Έλληνα κινηματογραφιστή, σε μία ιστορία δοσμένη με πρωτοτυπία, που αξίζει να στηριχτεί. Ας απολαύσουμε το 2ο τρέιλερ.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ του India Blues

Δείτε τη συνέντευξη του Γιώργου Μαρκάκη στο reel.gr

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*