Αν οι πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ ήταν…internet memes

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

Τα internet memes, καλώς η κακώς έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της περιήγησης μας στο διαδίκτυο. Η λέξη meme συναντάται πρώτη φορά στο βιβλίο του 1976, The Selfish Gene, από τον διάσημο βιολόγο και συγγραφέα(μεταξύ άλλων) Richard Dawkins. Στις μέρες μας, είναι ένας όρος που υποδηλώνει κάποιο concept που διαδίδεται από στόμα σε στόμα κερδίζοντας όλο και περισσότερη δημοσιότητα. Στο ίντερνετ, τα εν λόγω concepts, έχουν παρεισφρήσει σε όλους τους τομείς της ποπ κουλτούρας, τα έχουμε γνωρίσει κυρίως από site όπως το 9gag και φυσικά οι ταινίες δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν από το στόχαστρο τους. Παρακάτω, θα δούμε κάποια παραλλαγμένα πόστερς κινηματογραφικών ταινιών, με διάσημα πρόσωπα των internet memes στη θέση των ακριβοπληρωμένων πρωταγωνιστών. Ας μιλήσουν, λοιπόν, οι εικόνες.

Πως θα ήταν το Φόρεστ Γκαμπ με έναν αρκετά πιο ατάλαντο πρωταγωνιστή; Σίγουρα κάπως έτσι.

Ο Τηλεφωνικός Θάλαμος…λίγο διαφορετικός. Πάντως, είναι λίγο unfair να μπαίνει το όνομα του σκύλου μετά από αυτό της Katie Holmes στην αφίσα.

Με τον Forever Alone στη θέση του Will Smith στο I Am Legend, σίγουρα δε θα είχαν ασχοληθεί μαζί του ούτε τα τέρατα.

Μια πολύ καλή επιλογή. After all, το Zoolander ήταν για «really really ridiculously good looking people».

Ένα είναι σίγουρο. Ότι η τίγρης του Life of Pi είναι νεογέννητο γατάκι μπροστά στην grumpy cat.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*