Ταξίδι στην άγρια φύση – Into the Wild (2007)

...


 

Γράφει ο Πέτρος ΘεοδωρίδηςΣκηνοθεσία: Sean Penn
Σενάριο: Sean Penn, (βασισμένο στο βιβλίο του) P Jon Krakauer
Πρωταγωνιστούν: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, Catherine Keener


Διάρκεια: 148’
Χώρα: Η.Π.Α.

 

Μπορεί ο Sean Penn να έχει πρωταγωνιστήσει σε πάμπολλες ταινίες αλλά είναι ελάχιστες συγκριτικά οι φορές που ανέλαβε το ρόλο σκηνοθέτη. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία λοιπόν, ανέλαβε για το Into the Wild, μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη την αληθινή ιστορία του Christopher McCandless.

O Christopher, έχοντας αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, αποφασίζει πως η συμβατική ζωή δεν του ταιριάζει. Έτσι, εγκαταλείπει τις ανέσεις του σπιτιού του και την οικογένειά του, κυνηγώντας την ελευθερία του. Στην αρχή με ένα ταπεινό αυτοκίνητο, μετά με ένα καγιάκ, στην πορεία ως λαθρεπιβάτης και με τα πόδια, ανακαλύπτει την ομορφιά αλλά και τη σκληρότητα της φύσης ενώ παράλληλα καταστρέφει οτιδήποτε θυμίζει την προηγούμενη ζωή του, υιοθετώντας μιας νέα ταυτότητα ως Alexander Supertramp.

Μιλάμε για τη δεκαετία του ’90, αλλά η ιστορία μας θυμίζει μια εποχή που πέρασε και μια γενιά που ενσωματώθηκε. Αν όμως δεν βασιζόταν στο αληθινό βίωμα ενός υπαρκτού προσώπου, θα λειτουργούσε σαν ένα στυγνός ηθικισμός και μια προειδοποίηση για όποιον φλέρταρε με την ιδέα της φυγής. Επειδή όμως ο τελικός θάνατος του Christopher ήταν πέρα για πέρα αληθινός, ας δούμε απλά με θαυμασμό το θάρρος, την ελευθερία και το θάνατο να πηγαίνουν χέρι-χέρι και ας κλάψουμε για τις δικές μας ήττες.

 

 

 

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ