Βραβευμένα ντοκιμαντέρ σήμερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Σήμερα στις 19.00 και στις 20.30 στο Auditorium του Γαλλικόυ Ινστιτούτου προβάλλεται το πολυβραβευμένο δανέζικο ντοκιμαντέρ Into Eternity και το βραβευμένο στις Cannes, Armadillo.

Καθημερινά ανά τον κόσμο μεγάλες ποσότητες από υπέρ-ραδιενεργά απόβλητα, που έχουν σχηματιστεί από τα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, αποθηκεύονται σε εγκαταστάσεις εκτεθειμένες σε φυσικά φαινόμενα αλλά και την ανθρώπινη κακοδιαχείριση. Ποιος όμως είναι σε θέση να εξασφαλίσει αλλά και να εγγυηθεί πως όποιος στο μέλλον ανοίξει το κουτί της Πανδώρας θα γνωρίζει περί τίνος πρόκειται;

 Δείτε παρακάτω το trailer

 

Τον Φεβρουάριο 2009, μια ομάδα Δανών στρατιωτών φτάνει στην βάση Αρμαντίλο του Αφγανιστάν. Μαζί τους, ο ντοκιμαντερίστας Γιάνους Μετζ, ο οποίος, έχοντας πρωτοφανή για τα στρατιωτικά δεδομένα ελευθερία πρόσβασης στο υλικό που κινηματογραφεί την καθημερινότητά τους. Από την ζωή στους κοιτώνες μέχρι την προετοιμασία των αποστολών και τις ίδιες τις μάχες, o Μετζ, γίνεται μάρτυρας μιας πραγματικότητας που θέτει σημαντικά ερωτήματα γύρω από την ηθική της αποστολής τους στο Αφγανιστάν. Οι εν ψυχρώ δολοφονίες Αφγανών, όπως τις κατέγραψε η κάμερα του Μετζ, θα αποτελέσουν αποδεικτικό υλικό για ένα σκάνδαλο που θα θέσει υπό αμφισβήτηση τη σταθερότητα της κυβέρνησης στην πατρίδα τους.

 Δείτε παρακάτω το trailer

 

Η διευθυνση είναι Σίνα 31 και η είσοδος είναι 6 €. Οι ταινίες έχουν φυσικά ελληνικούς υπότιτλους.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ