Ισοπαλία «Gravity» και «12 Υears a Slave» στα βραβεία Ένωσης Αμερικανών Παραγωγών

...

Η φετινή κινηματογραφική χρονιά εξελίσσεται σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων ετών, όσον αφορά τα βραβεία και τον τρόπο με τον οποίο αυτά έχουν διαμοιραστεί μέχρι στιγμής.

Όλες αυτές οι ανακατατατάξεις όσον αφορά την πρώτη ταινία της χρονιάς, αλλά και την μάχη που μαίνεται στους β’ γυναικείους ρόλους, έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο hype γύρω από την οσκαρική νύχτα που μας περιμένει στις 2 Μαρτίου, μιας που το να ποντάρουμε σε έναν και μόνο νικητή, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Έτσι λοιπόν, μετά την κυριαρχία του «American Hustle» στις Χρυσές Σφαίρες, του «Inside Lleweyn Davis» που βγήκε πρώτο στα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στις ΗΠΑ (ακόμα και αν απουσιάσε προκλητικά από το σύνολο των υπολοίπων βραβείων), αλλά και την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων της 86ης απονομής των βραβείων Oscar, η οποία συνοδεύτηκε από τις…δικές της εκπλήξεις, ήρθε η στιγμή και για τα βραβεία της Ένωσης Αμερικανών Παραγωγών οι οποίοι έκαναν την ανατροπή, μοιράζοντας, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το βραβείο καλύτερης ταινίας, σε δυο φιλμ, το «Gravity» και το «12 Years a Slave»!

Η μεγάλη αυτή ανατροπή (η οποία δεν είναι και τόσο μεγάλη για το εισπρακτικά υπερ-επιτυχημένο Gravity, όσο για το 12 Υears a Slave), φέρνει και πάλι μπροστά το οπτικοακουστικό επίτευγμα του Cuaron, ανακατεύοντας για ακόμη μια φορά την κινηματογραφική τράπουλα και κάνοντάς μας να αναμένουμε την βραδιά του χρυσού αγαλαματιδίου, με ανανεωμένο ενδιαφέρον.

Παρακάτω μπορείς να δεις τους νικητές των PGA Awards (Producers Guild of America) αφού πρώτα θυμηθείς για ακόμη μια φορά τις υποψηφιότητες, εδώ.

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

 Καλύτερη ταινία: «Gravity» και «12 Years a Slave»

Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων: «Frozen»

Καλύτερο ντοκιμαντέρ: «We Steal Secrets: Τhe Story of WikiLeaks»

 

TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Καλύτερη δραματική σειρά: «Breaking Bad»

Kαλύτερη κωμική σειρά: «Modern Family»

Καλύτερη ψηφιακή σειρά: «Wired: What’s Inside»

Καλύτερη τηλεταινία: «Behind the Candelabra»

Kαλύτερη μη μυθοπλαστική σειρα: «Antony Bourdain: Parts Unknown»

Καλύτερο show: «The Colbert Report»

Καλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός: «The Voice»

Kαλύτερο παιδικό πρόγραμμα: «Sesame Street»

Καλύτερο αθλητικό πρόγραμμα: «SportsCenter»

Δείτε όλα τα βραβεία μέχρι τώρα

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ