Ιστορίες για Αγρίους – Relatos Salvajes (2014)

Ο Szifron – που εκτός από την σκηνοθεσία υπογράφει και το σενάριο – παραδίδει μαθήματα κινηματογραφικής σάτιρας και σύγχρονου πολιτικού σχολιασμού.


 


Σκηνοθεσία: Damian Szifron
Σενάριο: Damian Szifron
Πρωταγωνιστούν: Ricardo Darin, Leandro Sbaraglia, Oscar Martinez, Erica Rivas
Διάρκεια: 122’
Χώρα: Αργεντινή/Ισπανία
Διανομή: Spentzos, Seven

 

600full-wild-tales-posterΤο “Ιστορίες για αγρίους” είναι η μεταφορά στο κινηματογραφικό πανί, των πιο μύχιων σκέψεων που κρύβει μέσα του ο καθένας από εμάς, αλλά που πολύ σπάνια θα παραδεχτεί, ακόμη και στον ίδιο τον εαυτό του, κυρίως επειδή οι σκέψεις αυτές είναι πολύ….”κακές”.

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας μηχανικός, μια σερβιτόρα, μια μέλλουσα νύφη, μια ευκατάστατη οικογένεια και ένας αμέριμνος οδηγός; Φαινομενικά τίποτα, ουσιαστικά όμως πολλά.

Ο Szifron – που εκτός από την σκηνοθεσία υπογράφει και το σενάριο – παραδίδει μαθήματα κινηματογραφικής σάτιρας και σύγχρονου πολιτικού σχολιασμού, μπλέκοντας έξοχα το σοκ με το γέλιο και το σουρεάλ με το κοινότυπο, σε μια ταινία «θανατηφόρα» αστεία.

Μέσω των σπονδυλωτών του ιστοριών που πατούν πάνω στην δράση και την αντίδραση, καταδεικνύει όλο το μεγαλείο(;) ενός κόσμου που συνεχίζει να ριζώνει πάνω στον ατομικισμό, την διαφθορά, το χρήμα και την βορβορώδη γραφειοκρατία, με τους ήρωες να αποτελούν έρμαια τόσο των δικών τους επιλογών, όσο και των επιταγών μιας κοινωνίας-βαμπίρ, που απομυζά από τους πολίτες της υλική και πρωτίστως, ψυχική ουσία.

Οι ιστορίες είναι διαλεχτές και για όλα τα γούστα, με ευφάνταστες σκηνές και στιγμές, μια απολαυστική σκηνοθεσία και ένα υπέροχα-και υπόγεια-διαβολικό μουσικό score από τον Gustavo Santaolalla. Στα συν και οι πρωτότυποι τίτλοι αρχής.

Δείτε όλες τις ταινίες της εβδομάδας

 

 

 

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ