«Αν δεν γίνει κάτι, το σινεμά στην Ιταλία θα πάψει να υπάρχει»

...

Γράφει ο Άγγελος Ανδρέου

Υπό την απειλή της διακοπής κάθε κινηματογραφικής δραστηριότητας, από την παραγωγή στην διανομή, την κινηματογράφηση και την προώθηση ταινιών βρίσκεται η Ιταλία, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι στη βιομηχανία της 7ης τέχνης έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας  στην προσωρινή κυβέρνηση της χώρας, καθώς η οικονομική κρίση έχει μειώσει τις επιχορηγήσεις από το υπουργείο Πολιτισμού κατά 20 εκατομμύρια ευρώ, μόλις μέσα σε 6 μήνες.

Στην επιστολή που υπογράφουν όλα τα εμπλεκόμενα σωματεία, από τους σκηνοθέτες μέχρι τους δημοσιογράφους και από τους παραγωγούς μέχρι τους τεχνικούς, αναφέρεται πως σε περίπτωση που η πολιτεία δεν λάβει έκτακτα μέτρα, ολόκληρη η βιομηχανία θα πρέπει αναγκαστικά να κατεβάσει ρολά. «Η πλήρης αδιαφορία της πολιτείας να στηρίξει την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή, τη στιγμή μάλιστα που εν μέσω τέτοιας κρίσης ο κόσμος χρειάζεται πάνω από όλα την ψυχαγωγία και την ενημέρωση, συντελεί στο να εξαφανίσει έναν ολόκληρο κλάδο που τα τελευταία χρόνια παλεύει μόνος του να επιβιώσει», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Και συνεχίζει: «Έχουμε ήδη αποστείλει στο υπουργείο Πολιτισμού σχέδιο διάσωσης του ιταλικού σινεμά, το οποίο όμως δεν έχει βρει ακόμα ανταπόκριση. Απευθύνουμε δραματική έκκληση προς τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει το ζήτημα προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ