Ηθοποιοί που έγιναν (για τους ρόλους τους) αγνώριστοι!

...

Γράφει η Δανάη Σωπασή

Μόνο δυο ημέρες μένουν μέχρι την αναμενόμενη πρεμιέρα της ταινίας The Hobbit με το κοινό να έχει προσκομίσει ήδη τα εισιτήρια. Στο δεύτερο μέρος της ιστορίας με τον τίτλο The Desolation of Smaug περιμένουμε την καθοριστική επιβλητική εμφάνιση του δράκου που θα αναμετρηθεί με τον Bilbo Baggins. Στον ρόλο του δράκου βλέπουμε τον Benedict Cumberbatch, ο οποίος με την ιδιαίτερη άλτο φωνητική του έκφραση, μέλει να θορυβήσει τον κόσμο της Middle Earth. Με αφορμή αυτή την ερμηνεία και την εκφώνηση, θυμόμαστε και άλλους καταξιωμένους ηθοποιούς που υπήρξαν σε ανάλογες ερμηνείες. Ας δούμε πόσο πολύ άλλαξαν για τις ανάγκες των ρόλων τους.

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω στην δεκαετία του 1930. Εκεί ο ηθοποιός Boris Karloff θα ενσαρκώσει τον Frankeinstein. Το πρώτο επιστημονικό και γοτθικό δημιούργημα στην συγγραφική ιστορία. Με την ασπρόμαυρη βοήθεια του φιλμ και το εξαιρετικό μακιγιάζ ο ηθοποιός μετουσιώνεται στα ανέκφραστα σημεία μα τόσο τρομακτικά μονοπάτια του ρόλου του.

83393646

Αν μπορούμε να θυμηθούμε έναν από τους ηθοποιούς – επιτομή της αλλαγής στους ρόλους του στις μέρες μας, είναι ο Gary Oldman. Ως Δράκουλας εκπροσώπησε ένα νέο τρομακτικό πρότυπο του αιώνιου αυτού προφίλ με το ιδιαίτερο μακιγιάζ.

83393653Ο Mickey Rourke από την άλλη μεριά ίσως αντιπροσωπεύει τον άνθρωπο που παρόλα τα τραύματα του παραμένει δυνατός. Όπως συμβαίνει και στον ρόλο του Marv για την ταινία Sin City.

83393660
Το 2011 πριν την καθιέρωση της Jennifer Lawrence από Raven σε Mystique, η ηθοποιός που ενσάρκωσε τον ρόλο ήταν η Rebecca Romijn.

83393665


Ο Jackie Earle Haley γίνεται ο Rorschach για τις ανάγκες της ταινίας και του παιχνιδιού Watchmen. Στην σεναριακή δεκαετία του 1980, με τους υπερήρωες να βουτούν ανάμεσα στις έννοιες της ηθικής της αντιπαλότητας και της δράσης. Ο Rorschach είναι ο εκπρόσωπος της θετικο-αρνητικής πράξης. Η εξωτερική του εμφάνιση με την συνοδεία του καπέλου προσδίδει ένα πολύ ιδιαίτερο πρότυπο εξαιρετικά δημοφιλές για την εποχή του.

83393647Σειρά έχει η ερμηνεία του Nick Stahl ως τον Yellow Bastard. Στην δημοφιλή ταινία Sin City του 2005, ο ηθοποιός γίνεται περισσότερο διακριτός μέσα από το ασπρόμαυρο φιλμ. Η επιβλητική και διόλου καθησυχαστική του μορφή συνθέτει το απαραίτητο τοπίο αγωνίας.

83393648Ο Michael Keaton γίνεται ο πρωταγωνιστής «ζόμπι» Beetlejuice στην επική ομώνυμη ταινία του 1988.

83393664Σειρά έχει το Event Horizon του 1997 με τον Sam Neill στον ρόλο του Dr. William Weir. Η επιστημονικής φαντασίας ταινία τρόμου που εμφανίζει τον αιματοβαμμένο Sam παραδομένο στις αναμνήσεις του.

83393649Ο Eddie Murphy γίνεται ο ιδιοκτήτης ενός ορφανοτροφείου Mr. Wong για τις ανάγκες της λίγο αποτυχημένης ταινίας Norbit.

83393652

Ο James McAvoy γίνεται ο Mr. Tumnus για τις ανάγκες της δροσερής μυθοπλασίας του The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe.

83393661

Ο Stellan Skarsgard (που περιμένουμε να δούμε και στο Nymph()maniac )γίνεται ο πειρατής Bootstrap Bill για τις ανάγκες της ταινίας Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest.

83393663Αφήνουμε για το τέλος τον Ron Perlman ως τον Hellboy. Εδώ οι ανάγκες του ρόλου προσδίδουν ένα έντονο κόκκινο μακιγιάζ χωρίς να αλλοιώνει τόσο τα φυσικά χαρακτηριστικά. Η απόδοση του ρόλου όμως ταξιδεύει τον κόσμο σε μια ακόμα περιπέτεια.

 83393666

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ