Φτιάξε το remake της αγαπημένης σου ταινίας σε 60»

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Στο Reel.gr αγαπάμε τις ταινίες μικρού μήκους και τα remake. Και όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται το αποτέλεσμα είναι ο δημοφιλέστερος ερασιτεχνικός διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους, Done in 60 Seconds. Διοργανώνεται από  Jameson Irish Whiskey και το περιοδικό Empire και έχει ήδη δημιουργήσει έντονο buzz παγκοσμίως αφού μπορεί οποιοσδήποτε με λίγο ταλέντο και αρκετή όρεξη για διασκέδαση και δημιουργία να γυρίσει μια ταινία 60 δευτερολέπτων που να συνοψίζει την ουσία της αγαπημένης του ταινίας. Δεν χρειάζεται να είναι πρόσφατη, ούτε να είναι ευρέως γνωστή, αρκεί να έχει ήδη προβληθεί στους κινηματογράφους.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται ήδη από το 2009 σε 14 χώρες και η συμμετοχές από την πρώτη κιόλας χρόνια ήταν εντυπωσιακή. Το 2009 η ταινία που κέρδισε ήταν το remake του Jerry Maguire.  ‘Όλες οι συμμετοχές είναι ενδιαφέρουσες και μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα του ενός λεπτού προλαβαίνουν να συνοψίσουν και παράλληλα να σχολιάσουν την ταινία την οποία κάνουν remake. Φέτος ο διαγωνισμός αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, καθώς οι διαγωνιζόμενοι θα προέρχονται από 16 χώρες. Η Ελλάδα μαζί με την Ιαπωνία είναι οι νέες συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση, με μοναδικό στόχο να κερδίσουν τον τίτλο Jameson Empire Done in 60 Seconds champion του 2013!

Μετά από μία βραδιά όλο ζωντάνια και δημιουργία, στα Jameson Empire Awards 2012 στην οποία η σκηνοθέτης Indira Suleimenova από το Καζακστάν κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο για μία ευφυέστατη απόδοση της δημοφιλούς ταινίας Black Swan, επίδοξοι κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο καλούνται για άλλη μια φορά να γυρίσουν την αγαπημένη τους ταινία σε μόλις 60 δευτερόλεπτα!

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να διαλέξουν την αγαπημένη τους ταινία και να σκηνοθετήσουν τη δική τους εκδοχή σε ένα μόλις λεπτό! Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2013 στο www.jamesonempirediss.com. Όλες οι έγκυρες συμμετοχές θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και στο YouTube  για να μπορούν να τις απολαύσουν σινεφίλ από όλον τον κόσμο.

Μόλις η διαδικασία υποβολής των συμμετοχών ολοκληρωθεί, η κριτική επιτροπή κάθε χώρας καλείται να τις αξιολογήσει επιλέγοντας αυτή που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον παγκόσμιο τελικό. Η ελληνική κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου και πιο συγκεκριμένα από τον διάσημο δημιουργό Νίκο Περάκη, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρένο Χαραλαμπίδη και τον γνωστό κριτικό κινηματογράφου Ορέστη Ανδρεαδάκη.

Κριτές και συμμετέχοντες, όπως και εκπρόσωποι του χώρου του κινηματογράφου θα γιορτάσουν την πρώτη ελληνική συμμετοχή στα Jameson Empire Awards 2013 με ένα μεγάλο πάρτι, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2013 και όπου θα ανακοινωθεί ο Έλληνας ή η Ελληνίδα που θα κερδίσει το εισιτήριο για τον Τhe Jameson Empire Done In 60 Seconds Global Final, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 22 Μαρτίου 2013.

Καλέστε λοιπόν τους φίλους σας, δημιουργήστε τη δική σας ιστορία και ξεκινήστε το καλλιτεχνικό σας αριστούργημα μέσα σε 60 μόλις δεύτερα. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2013!

Δείτε εδώ τις οδηγίες για το πως να γυρίσετε το remake σας!

Μην κάθεστε λοιπόν πάρτε την κάμερα στο χέρι και φτιάξτε το δικό σας remake!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Jameson Empire Done In 60 Seconds μπορείτε να επισκεφθείτε το jamesonempirediss.com.

Για τη λίστα όλων των Filmmaking άρθρων κάντε κλικ εδώ

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ