O Jamie Fox είναι ο Electro

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Και αφού οι περιπέτειες του «The Amazing Spider-Man», έφεραν πολύ το χρήμα στο παγκόσμιο box-office, οι παραγωγοί, είπαν να μη μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά να προχωρήσουν και σε μια νέα ταινία με πρωταγωνιστή, τον αγαπημένο μας αραχνούλη.  Έτσι λοιπόν, το νερό μπήκε στο αυλάκι και όπως όλα δείχνουν, στις 18 Απριλίου του 2014, το βρετανικό κοινό, θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει πρώτο, το sequel του ειδυλλίου Emma Stone-Andrew Garfield, με τον εμπνευσμένο τίτλο «The Amazing Spider-Man 2».  Μάλιστα.

Εκτός βέβαια από την επιστροφή των κλασικών μας πρωταγωνιστών, φαίνεται πως θα δούμε και τον ‘έχω πάρει τα πάνω μου, τώρα με το «Django Unchained»’ Jamie Fox, σε ρόλο κακού.  Και οχι όποιον κι όποιον, αλλά τον κ. Electro.  Τζιζ!

Όπως μάλιστα πληροφορηθήκαμε και από τον ίδιο, ο χαρακτήρας του, θα περάσει σε ένα διαφορετικό, πιο σύγχρονο level, το οποίο θα αντικατοπτρίζεται, οχι μόνο στη δράση του Electro, αλλά ακόμα και στην στολή, μιας που το κιτς πρασινοκίτρινο κοστουμάκι, θα αλλάξει με μια all black κατασκευή.  Οποία έκπληξις….

«Θα δείτε οτι ολόκληρη η ζωή του, έχει να κάνει με το γεγονός οτι κανείς δε φαίνεται να του μιλάει», λέει ο Fox για τον ήρωα που θα υποδυθεί, και συνεχίζει, «οι άνθρωποι έχουν κλέψει τις ιδέες του στην εταιρία, και τώρα αυτός δεν έχει τίποτα, είναι ο «κανένας».  Μια μέρα ο Spider-Man θα τον συναντήσει στον δρόμο και θα του πει, ‘Είσαι ο άνθρωπός μου, είσαι τα μάτια και τα αυτιά μου στον δρόμο’….».  «Και έτσι ο Max (το όνομα του μελλοντικού Electro), νομίζει πως είναι πια το δεξί χέρι του Spider-Man.  Και έτσι σιγά σιγά, αρχίζει να σκέφτεται με τον τρόπο αυτό.  Και εκεί που όλα αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά,  η μητέρα του δεν θα θυμηθεί τα γενέθλιά του.  Εννοώ, οτι εκεί που όλα πάνε στραβά, θα του συμβεί και κάτι τραγικό, και έτσι κάθε φορά που εκνευρίζεται, θα θέτει σε κίνηση αυτή τη δύναμη». 

Όλα αυτά, αν και μπερδεμένα και χωρίς συνοχή επί του παρόντος, αναφέρονται από τον ίδιο τον Fox, σχετικά με τη συμμετοχή του στον νέο Spider-Man, προετοιμάζοντάς μας παράλληλα και για τις…στυλιστικές αλλαγές. «Ο Marc Webb (ο σκηνοθέτης), και όλοι αυτοί οι τύποι είναι έξυπνοι.  Το ξέρουν οτι πρέπει να βγάζει νόημα στο 2013.  Θέλουν να το κάνουν πιο ρεαλιστικό, και οχι τόσο κομικίστικο.  Για τον λόγο αυτόν η στολή, δεν θα είναι πράσινη και κίτρινη.  Θέλουν να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα, κάτι σαν υγρό λάστιχο και τέτοια.  Στην πραγματικότητα η στολή είναι πολύ «λεία» και μαύρη, αλλά είναι και αυτό που θέλει η νέα εποχή».

Αν και το «The Amazing Spider-Man δεν μας ενθουσιάσε, επικροτούμε τον ενθουσιασμό του Jamie Fox, και περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ