Ο Jay-Z συνθέτει τον Great Gatsby;

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Το τραγούδι του Kanye West και του Jay-Z, No Church in the wild  ήταν το μουσικό κομμάτι που έπαιζε στο πρώτο trailer του The Great Gadsby και τώρα ο σκηνοθέτης Baz Luhrmann το επέλεξε μαζί με τον the Bullits για να γράψει μουσική για την νέα του ταινία.

Η είδηση δημοσιεύτηκε χτες από το twitter του The Bullits όπου ο ράππερ φάνηκε πολύ ενθουσιασμένος για την συνεργασία του αυτή. Πρέπει να πούμε ότι η ραπ μουσική έχει συνδυαστεί με κινηματογραφική ταινία εποχής με επιτυχημένο τρόπο και στο American Gangster του Ridley Scott αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο η μουσική του  Jay-Z ταιριάζει στη μεταφορά του κλασσικού έργου του F. Scott Fitzgerald που διαδραματίζεται το 1920.

Από το πρώτο trailer πάντως φαίνεται ότι έχει ετοιμάσει μια πιο μοντέρνα διασκευή του μυθιστορήματος όπως μας έχει συνηθίσει με και με προηγούμενες ταινίες του (Rome + Juliet, Moulin Rouge). Εξάλλου ο Baz Luhrmann, έχει ξανασυνεργαστεί με rap καλλιτέχνη σε ταινία του. H Missy Elliot ήταν η παραγωγός του τραγουδιού ZIDLER’S RAP Medley στο Moulin Rouge και εκεί μπορούμε να πούμε ότι ήταν άκρως ικανοποιητική.

Τέλος ο Luhrmann έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι του αρέσει να συνεργάζεται με rap καλλιτέχνες επειδή όπως έχει πει είναι ατρόμητοι και δεν έχουν την καλλιτεχνική υποκρισία των πιο κλασσικών συνθετών. Το φιλμ φαίνεται τελικά να αποκτάει πολύ ενδιαφέρον soundtrack μια και όπως είχαμε πει παλιότερα έχουν ακουστεί και τα ονόματα του Prince και της Lady Gaga.

[fbshare type=»button»] [twitter style=»horizontal» float=»left»]

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ