Η τρισδιάστατη επιστροφή του Ζαν Πιέρ Ζενέ

...
Το καινούργιο, τρισδιάστατο πρότζεκτ του ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης της «Αμελί» Ζαν Πιέρ Ζενέ, που θα αναλάβει τη διασκευή του οικογενειακού βιβλίου «The Selected Works Of T.S. Spivet» του Reif Larsen. Το βιβλίο αφορά την ιστορία ενός 12χρονου χαρτογράφου που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον χαμό του μικρού του αδερφού, τη δύστροπη αδερφή του και τον προβληματικό γάμο των γονιών του, μιας εντομολόγου που αναζητά ιδιαίτερα σπάνια -έως και ίσως ανύπαρκτα- είδη εντόμων και ενός κτηματία που δεν δείχνει να κατανοεί τον κόσμο της επιστήμης. Μια μέρα ο μικρός πρωταγωνιστής λαμβάνει ένα τηλεφώνημα που τον ενημερώνει ότι έχει κερδίσει ένα περίβλεπτο βραβείο και αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι για να δώσει το παρόν στην τελετή απονομής.
Ιδανικό παραμύθι για τον μάστορα Ζαν Πιερ Ζενέ που θα συνεργαστεί ξανά με τον συν-σεναριογράφο της «Αμελί» και των «Micmacs«, δύο χρόνια μετά την εισπρακτική αποτυχία του τελευταίου. Η ταινία, που αποτελεί την επιστροφή του Ζενέ στον αμερικάνικο κινηματογράφο για πρώτη φορά μετά το Alien Resurrection, αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το δεύτερο μισό του 2013 και θα είναι γυρισμένη σε 3D.
Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ