Νέα συνεργασία Jennifer Lawrence-David O. Russell

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Η φετινή χρονιά, μόνο συναρπαστική μπορεί να χαρακτηριστεί για όλους τους πρωταγωνιστές της ταινίας του David O. Russell, «Silver Linings Playbook», μιας που οχι μόνο είναι όλοι υποψήφιοι για τον θείο Oscar, αλλά έχουν δεί παράλληλα της μετοχές τους στο κινηματογραφικό στερέωμα να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα εν προκειμένω, αποτελεί και η Jennifer Lawrence, η οποία ήδη ετοιμάζεται για την επόμενη συνεργασία της, με τον Αμερικανό σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο O. Russell, και παρά το γεγονός οτι μέχρι πριν μερικά χρόνια, έφερε την φήμη του δύσκολου συνεργάτη, οχι μόνο έχει αλλάξει ολοκληρωτικά διάθεση, αλλά φοντίζει να επιμένει και σε ηθοποιϊκές συνταγές, οι οποίες έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες.  Έτσι λοιπόν, στην νέα του ταινία (η οποία μέχρι πρότινος έφερε τον τίτλο, «American Bullshit»), αποφάσισε να επιστρατεύσει τόσο το δίδυμο Christian Bale-Amy Adams, που είχαμε απολαύσει στο «The Fighter», όσο και τον Bradley Cooper, προσθέτοντας απέναντί του, το φετινό, έτερόν του ήμισυ, Jennifer Lawrence.  Στην νέα αυτή παραγωγή, γνωστή και ως «Abscam Project», ο O. Russell φαίνεται πως επιστρατεύει το βαρύ πυροβολικό των περασμένων του ταινιών, στοχεύοντας σε ένα ακόμη, επιτυχημένο αποτέλεσμα, με την προσθήκη και του Jeremy Renner.

Όσον αφορά το story της ταινίας, θα έχει να κάνει με την πραγματική ιστορία ενός διαβόητου, οικονομικού απατεώνα (Bale), ο οποίος μαζί με την συνεργάτιδα και ερωμένη του, Adams (η Lawrence θα υποδύεται μάλλον την σύζυγο του Bale), θα αναγκαστούν να συνεργαστούν με έναν ομοσπονδιακό (Cooper), προκειμένου να ξεσκεπάσουν άλλους διεφθαρμένους πολιτικούς και «κακοποιούς».  Στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο Renner, ως άνδρας επιφανής και ηρωικός, δήμαρχος του φτωχικού Camden, υποδυόμενος βασικά έναν εντελώς κόντρα ρόλο, από αυτούς που μας έχει συνηθίσει τελευταία.

Αν και η ταινία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προ-παραγωγής, όλα αυτά μας φαίνονται απόλυτα ενδιαφέροντα και φυσικά για οτιδήποτε νεότερο, θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ