Τιμητικό Βραβείο για τον Alejandro Jodorowsky στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Για τη συνολική προσφορά του στην τέχνη του κινηματογράφου

Ένας από τους πιο εμβληματικούς και ευφάνταστους οραματιστές του κινηματογράφου, ο πολυπράγμων, γεννημένος στη Χιλή, Alejandro Jodorowsky, θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο του επερχόμενου Φεστιβάλ του Λοκάρνο, όντας ο αποδέκτης του βραβείου για τη συνολική προσφορά του στην 7η τέχνη.

Σε μία σπουδαία καριέρα που εκτείνεται από το «El Topo» του 1970, έως το «The Dance of Reality» του 2013, ο γνωστός για την εκκεντρικότητα του σκηνοθέτης, ποιητής και κομίστας, μεταξύ άλλων, διανύει το 870 έτος της ηλικίας του. Αυτό καθόλου δε τον εμποδίζει από την ενεργή ενασχόληση του με την τέχνη, καθώς παρουσίασε το νέο του πόνημα, «Endless Poetry», στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ θα παρευρεθεί κανονικά στο αντίστοιχο του Λοκάρνο, ώστε να παραλάβει το βραβείο και να μιλήσει με τους παρευρισκόμενους.

«Είναι ένας καλλιτέχνης του οποίου η δουλειά ξεπερνά τα όρια του κινηματογράφου, ενώ συνεχίζοντας την παράδοση της avant-garde, δεν ξεχωρίζει την πραγματικότητα από την καλλιτεχνική δημιουργία», δήλωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ελβετικού φεστιβάλ, Carlo Chatrian.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ