Ο John Krasinski στο αναμενόμενο δράμα του Michael Bay, «13 Hours»

Τι έγινε αλήθεια στη Βεγγάζη;

Ο Michael Bay είναι ένας σκηνοθέτης του οποίου το όνομα συνδέεται συνήθως με εντυπωσιακά blockbusters, όπως το “Transformers”, και όχι τόσο με στρατιωτικά/πολιτικά θρίλερ.  Αυτό θα αλλάξει απ’ ότι φαίνεται, καθώς  πρόκειται να δοκιμάσει την τύχη του στο τελευταίο αυτό είδος ταινίας, η οποία θα έχει τον τίτλο “13 Hours”.

Βασισμένη στο βιβλίο του Michael Zuckoff, “13 Ώρες: Ένας απολογισμός εκ των έσω για το τι πραγματικά συνέβη στη Βεγγάζη”, η ταινία θα περιστρέφεται γύρω από την τρομοκρατική επίθεση του 2012 στη βάση των ειδικών αποστολών των ΗΠΑ, που βρισκόταν στη Βεγγάζη.

Από τη στιγμή που ο Bay ανέλαβε το τιμόνι της εν λόγω ταινίας λίγους μήνες πριν, δεν έχουν διαρρεύσει πολλά περαιτέρω για την υλοποίησή της, αλλά τώρα το καστ έχει ααρχίσει να παίρνει μορφή. Ο συμπαθέστατος “Jim” του αμερικάνικου “The Office” – κατά κόσμον John Krasinski –  πιθανότατα να αναπαραστήσει έναν στρατιωτικό ναυτικό και, εφ’όσον υπογράψει, θα αποτελεί έναν από τους κύριους πρωταγωνιστές του έργου.

Οι φήμες λένε πως ο Bay εντυπωσιάστηκε από τον Krasinski κατά τη διάρκεια της επιλογής ηθοποιών, γι αυτό κι επέλεξε αυτόν, στο πλευρό μάλιστα του οποίου φημολογείται ότι θα βρίσκονται οι Walton Goggins (“Django Unchained”) και Shea Whigham (“Οδηγός Αισιοδοξίας”).

Πριν το καλοσκεφτεί κανείς ο Krasinski μοιάζει με περίεργη επιλογή για τέτοιο ρόλο και τέτοια ταινία, μιας και οι περισσότεροι θεατές τον έχουν συνηθίσει ως επί το πλείστον σε πιο κωμικούς και «ανάλαφρους» ρόλους (“Something Borrowed”, “Away We Go”, “Leatherheads”), αλλά πιστεύουμε ότι το ταλέντο του δεν έχει ξεδιπλωθεί ακόμα όπως θα έπρεπε, και το “13 Hours” θα του δώσει μια τέτοια ευκαιρία.  Άλλωστε, δεν στερείται εμπειρίας σε δραματικές ταινίες, και αυτό το αποδεικνύει η πολύ καλή ερμηνεία του στο “Jarhead”.

Μέχρι στιγμής ωστόσο, άγνωστο παραμένει το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του “13 Hours”, αλλά μιας και η διαδικασία του κάστινγκ έχει ξεκινήσει, μπορούμε να υποθέσουμε ότι σύντομα θα λάβουν μέρος και τα υπόλοιπα στάδια. Αυτό το οποίο ευχόμαστε προς στιγμήν είναι να βάλει ο Bay τα δυνατά του για μια αξιοπρεπή (λαμβάνοντας υπ’όψη και το υλικό από όπου προέρχεται) και – γιατί όχι; – οσκαρική (βλέπε “Zero Dark Thirty” σε παρόμοιο ύφος) ταινία.

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ