Επιστρέφει ο John Williams στο πόντιουμ για την καινούργια τριλογία του «Star Wars»;

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Ένα από τα πιο αγαπημένα στοιχεία στο κόσμο του “Star Wars” είναι και η εμβληματική μουσική του. O 48 φορές υποψήφιος και 5 φορές βραβευμένος με Όσκαρ John Williams σύνθεσε από το 1977 σύνθεσε για ολόκληρη την εξαλογία του “Star Wars” τα θέματα τα οποία έχουν αγαπηθεί όσο τίποτε άλλο στην ιστορία του κινηματογράφου. Και είναι φυσικό, παρά τα 81 του χρόνια, να θέλει να συνεχίσει να γράφει μουσική για αυτά.

Το John Williams Fan Network βρέθηκε στο Young Musician’s Foundation Debut Orchestra όπου ο Williams ήταν διευθυντής της ορχήστρας, και πριν ξεκινήσουν να παίζουν τα θέματα από τα “Star Wars”, ο Williams είπε τα εξής: “Και τώρα θα παίξουμε κάτι από “Star Wars” και κάθε φορά που παίζουμε τα θέματα μου θυμίζει την πρώτη φορά που τα παίξαμε δεκαετίες πριν. Ούτε εγώ, ούτε ο George [Lucas], ούτε κανείς άλλος πίστευε ότι θα φτάναμε ως εδώ, με το βγει και δεύτερη ταινία και χρόνια αργότερα μια καινούργια τριλογία. Και τώρα ακούω ότι ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν καινούργιες ταινίες το 2015, 2016… και πρέπει να είμαι έτοιμος σε λίγα χρόνια που πιστεύω ότι θα συνεχίσω το έργο μου με τον George.”

Μπορεί το Williams να έχει καλές προθέσεις και να θέλει να επιστρέφει στο πόντιουμ, αλλά δεν πάει να πει ότι θα μπορέσει να το κάνει κιόλας. Πρώτα από όλα είναι και η ηλικία του που δύσκολα θα τον φέρει πίσω αλλά και ο Abrams συνήθως συνεργάζεται με τον Michael Giacchino στην μουσική. Βέβαια θα ήταν τέλειο να βλέπαμε τον Williams να επιστρέφει και να γεμίσει με καινούργια θέματα και αυτήν την τριλογία του πολυαγαπημένου franchise, σκηνοθέτη θέλοντος και καιρού επιτρέποντος.

Δες εδώ περισσότερα για οτιδήποτε Star Wars!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ