Οι πληροφορίες για το “Grand Budapest Hotel” άρχισαν να διαρρέουν διά στόματος Jude Law…

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη νέα δουλειά του Wes Anderson; Μόνο μια τεράστια λίστα, όπως το συνηθίζει εξάλλου, με πρωτοκλασάτα ονόματα και ότι ο Jude Law τα κατάφερε επιτέλους να πάρει μέρος στο καστ, ως δηλωμένος μεγάλος φαν του σκηνοθέτη. Ε λοιπόν δεν κρατιέται από τώρα φαίνεται ο Law και άρχισαν να του “φεύγουν” οι πρώτες πληροφορίες για το “The Grand Budapest Hotel”.

Η μόνη μας επαφή so far με την πρώτη αποκλειστική δουλειά του Anderson ως σεναριογράφο, έχει να κάνει με τα απολύτως βασικά, που περιορίζονται στην τοποθέτηση της υπόθεσης 85 χρόνια πριν και τις προβληματικές εμπειρίες του θυρωρού του ξενοδοχείου, με τη μορφή του Ralph Fiennes. Έρχεται όμως ο Law να εμπλουτίσει αυτές τις πληροφορίες, προσθέτοντας λίγες αλλά πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες – σπαζοκεφαλιά για όσους προσπαθήσουν να τις ερμηνεύσουν.

Όπως όλα δείχνουν, η καινούργια ταινία στηρίζεται κατ’ αποκλειστικότητα στις ιστορίες και στη διήγησή τους. “…Υποδύομαι τον συγγραφέα και υπάρχουν αρκετά τμήματα”, αναφέρει ο Jude Law στην τελευταία συνέντευξή του για το Collider. “…Αφορά την διήγηση. Υπάρχει κάποιος που παίζει εμένα σε μεγαλύτερη ηλικία και διηγούνται πώς ειπώθηκε για πρώτη φορά μια συγκεκριμένη ιστορία, και μετά γυρίζει σε μένα που μου λένε την ιστορία και μετά γυρίζει στην ίδια την ιστορία. Είναι κάτι σαν στρώματα αφήγησης…”.

Ανάμεσα στ’ άλλα, ο Law έδωσε ένα λίγο πιο ακριβές στοιχείο για τη χρονική τοποθέτηση της ταινίας, με το μεγαλύτερο τμήμα της να διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’30, αλλά όπως είπε, ο δικός του μικρός ρόλος βρίσκεται στα ‘60s. Ταιριάζοντας τα λιγοστά κομμάτια του παζλ που έχουμε μέχρι στιγμής στα χέρια μας και βασιζόμενοι στα λόγια του Anderson που μιλάει για μια Ευρωπαϊκή ιστορία με έναν τρελό πρωταγωνιστή, βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο απ’ όπου αρχίσαμε: ψίχουλα και ακόμα περισσότερα ερωτηματικά να αιωρούνται. Όταν κιόλας έχουν ακουστεί τα ονόματα των Ernst Lubitsch και Billy Wilder ως έμπνευση ενός ήδη εμπνευσμένου σκηνοθέτη, τότε το μυαλό μας τρέχει…

Το “The Grand Budapest Hotel” βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των γυρισμάτων και αναμένεται να βγει στις αίθουσες μέσα στο 2014. Μέχρι τότε υπομονή, γιατί έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ