Η νεα ταινια της Julie Delpy στη Βενετια

Ως μέρος του "Venice Days"

Ανάμεσα στις καλύτερες Γαλλίδες ηθοποιούς από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα, η Julie Delpy έχει στιγματίσει πολλές ταινίες, και έχει συνεργαστεί με δεκάδες σημαντικούς σκηνοθέτες. Τα τελευταία χρόνια όμως, παράλληλα με την ηθοποιία ασχολείται και με τη σκηνοθεσία. Έτσι, μετά το περσινό «2 Days In New York» η Delpy θα παρουσιάσει το τελευταίο της φιλμ «Lolo» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Η ταινία θα κάνει εκεί την παγκόσμια πρεμιέρα της, υποχρεώνοντάς μας να την προσθέσουμε στη λίστα με τις προτάσεις μας για το φετινό φεστιβάλ.

Στο «Lolo» η Παριζιάνα Violette (που υποδύεται η ίδια η Delpy) γνωρίζει τον Jean-René (Dany Boon), το έτερό της ήμισυ, βρισκόμενη σε διακοπές στο γαλλικό νότο. Όμως, μόλις το ζευγάρι επιστρέφει, πρέπει να αντιμετωπίσει τον Lolo (Vincent Lacoste), γιο της Violette, ο οποίος δε διστάζει να εκμεταλλεύεται την οικογένειά του και συγκεκριμένα τα συναισθήματα της μητέρας του. Στο cast συμμετέχει και η Karin Viard (βλ. «Οικογένεια Μπελιέ»).

Για την ταινία της Delpy ο υπεύθυνος του «Venice Days» Giorgio Gosetti είπε: «Πρόκειται για μία εντυπωσιακή προσπάθεια που συνδυάζει τα τρία βασικά στοιχεία του προγράμματός μας: τη γυναικεία δημιουργικότητα, το πάθος για την κωμωδία και τις ταινίες που συνδυάζουν τη νοημοσύνη με τη ψυχαγωγία – ένα ορόσημο του γαλλικού κινηματογράφου, που ανέκαθεν τιμόταν ανάμεσα στις ταινίες του «Venice Days». Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη σκηνοθέτη, τον παραγωγό και το διεθνή δαινομέα Wild Bunch, που επέλεξαν το «Venice Days» για να προβάλλουν αυτή την πολυαναμενόμενη ταινία.»

Περιμένουμε κι εμείς με τη σειρά μας την ταινία στις ελληνικές αίθουσες.

Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος

Δυσκολεύεται πολύ να γράψει το βιογραφικό του, κι ελπίζει τα κείμενά του να είναι καλύτερα από αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*