Ο Godzilla στρατολογεί τα δικά του “τέρατα”…

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Είναι ήδη γνωστό πως η ιστορία του Godzilla ξαναγράφεται, όπως επίσης είναι ήδη γνωστό πως οι  συντελεστές του αποφάσισαν αυτή τη φορά να ξεφύγουν από το εκτρωματάκι του 1998 και να σκιαγραφήσουν μια πιο μελετημένη και παραβολική εκδοχή του Ιαπωνικού συμβόλου. Πόσο σοβαρά έχει δει η παραγωγή το νέο της πόνημα; O Bryan Cranston αποτελούσε μια κάποια απόδειξη, αλλά με το όνομα της Juliette Binoche να αποτελεί το νέο talk-of-the-town, το όλο θέμα αποκτά μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα πτυχή.

Ήδη οι δύο θέσεις κλειδιά για την πορεία της ταινίας έχουν κλείσει από νωρίς, με τον Gareth Edwards (“Monsters”) να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και τον Frank Darabont του “Shawshank Redemption” και του “Green Mile” να ηγείται της συγγραφικής ομάδας. Με την είσοδό του στην παραγωγή, ο Darabont μας αποκάλυψε ότι κλήθηκε να δημιουργήσει μια εντελώς διαφορετική ιστορία πέρα από κάθε κλισέ, μια ιστορία που θα αντικατοπτρίζει μέσω του τέρατος, την πραγματική δύναμη της φύσης.

Και επειδή το θέμα της ταινίας είναι ο ορισμός του blockbuster, τόσο η Binoche όσο ο Cranston, αλλά και όλος ο ντόρος περί διαφορετικότητας και σεβασμού που γίνεται γύρω απ’ αυτή, προξενεί τη δικαιολογημένη περιέργεια, συνοδευόμενη βέβαια από την απαραίτητη καχυποψία. Πέραν της σιγής ιχθύος που τηρείται γύρω απ’ το θέμα, μαθαίνουμε πως το σενάριο βρίσκεται στις τελικές πινελιές και ότι τα γυρίσματα ξεκινάνε τον επόμενο κιόλας μήνα, καθώς η ταινία προορίζεται για έξοδο το Μάιο του επόμενου έτους. Τί σημαίνουν όλα αυτά; Πως δε θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να έχουμε νεώτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ