Οι κακοί των 300

...

300-rise-of-an-empire-poster-banner-xerxesΓράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Την ερχόμενη εβδομάδα από 6 Μαρτίου δηλαδή, κυκλοφορεί και στις δικές αίθουσες το πολυαναμενόμενο δεύτερο μέρος των 300 που μας μεταφέρει αυτή τη φορά στη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μπορεί εκεί να μην υπήρχαν οι 300 του Λεωνίδα αλλά στα ανιστόρητα σενάρια του hollywood κάτι τέτοιο δεν έχει σημασία. Βέβαια η ταινία βασίζεται λίγο περισσότερο στο δεύτερο μέρος του εξαιρετικού οπτικά κόμικ του Frank Miller, Xerxes ή Ξέρξης αν θυμάστε από το δημοτικό.

Όπως φαίνεται από το trailer και το παρακάτω featurette που εστιάζει στους κακούς της ιστορίας, το δεύτερο μέρος αν και δεν έχει τον ίδιο σκηνοθέτη, τον Zack Snyder που μεγαλοπίαστηκε και γυρίζει πλέον ανεπαρκείς Ανθρώπους από Ατσάλι, είναι αρκετά εντυπωσιακό. Ο νέος σκηνοθέτης παρόλο που δεν έχει κινηματογραφική εμπειρία, παίρνει ως βάση το οπτικά υπέροχο κατασκεύασμα του Snyder και χρησιμοποιεί το ίδιο πολεμικό/ονειρικό φίλτρο, μετατρέποντας τον αρχαίο πόλεμο σε μια αιματηρή αλλά πομπώδης ανάμνηση.

Στο video που ακολουθεί θα δείτε το σκηνοθέτη, τους παραγωγούς και την πρωταγωνίστρια Eva Green να μιλάνε για την ταινία που αναμένεται να κάνει θραύση στις ελληνικές αίθουσες και ελπίζουμε να μην καπηλευτούν πάλι ακραίες εθνικιστικές ομάδες.

Δείτε το trailer των 300

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ