Κάνε το σενάριό σου ταινία: Σεμινάριο στο Σχολείο του Σινεμά

Ο βασικός κορμός σεμιναρίων θα εμπλουτιστεί με master classes που θα αφορούν την κάμερα, την κινηματογράφηση και την παραγωγή και τη σκηνοθεσία αλλά και με προβολές και σκηνοθετικές αναλύσεις ταινιών.

grapse-to-senario-sou-kai-kane-ti-diki-sou-tainiaΈνα νέος σεμιναριακός κύκλος ξεκινά τον Μάιο στο Σχολείο του Σινεμά, που θέτει ως στόχο να σε πάρει από το χέρι από το πρώτο στάδιο του filmmaking, την συγγραφή του σεναρίου σου, και μέσα σε πέντε μήνες να έχεις στα χέρια σου την πρώτη σου μικρού μήκους ταινία. Το σεμινάριο περιλαμβάνει τρεις βασικούς κύκλους: Σενάριο, Σκηνοθεσία και Μοντάζ.

Στόχος αυτού του πρακτικού εντατικού σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις για να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία. Μέσα από 3 βασικούς κύκλους σεμιναρίων που θα αφορούν το σενάριο τη σκηνοθεσία και το μοντάζ, οι σπουδαστές θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της οπτικοακουστικής αφήγησης και τον τρόπο που λέγεται μια ιστορία με εικόνες και ήχους. Θα μάθουν να μετατρέπουν μια ιδέα σε ένα ολοκληρωμένο σενάριο και θα ανακαλύψουν τον τρόπο να προσεγγίζουν σκηνοθετικά ένα σενάριο.

Ο βασικός αυτός κορμός σεμιναρίων θα εμπλουτιστεί με master classes που θα αφορούν την κάμερα, την κινηματογράφηση και την παραγωγή και τη σκηνοθεσία αλλά και με προβολές και σκηνοθετικές αναλύσεις ταινιών.

 Στη διάρκεια του σεμιναρίου, κάθε σπουδαστής θα γράψει το σενάριο, θα σκηνοθετήσει και θα μοντάρει την δική του ταινία μικρού μήκους, ενώ ταυτόγχρονα θα συνεργαστεί στη δημιουργία των ταινιών δυο ακόμα συμμετεχόντων. Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές και έχουν δυνατότητα μικρής τροποποίησης  ενώ οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας του σεμιναρίου θα καθοριστούν αρχές Μαΐου σε ανοιχτό μάθημα –παρουσίαση (11/5 στις 17.00).

Δομή Σεμιναρίου

Τον Μάιο (από 15 Μαΐου) μαθαίνω σε 4 τρίωρες συναντήσεις από το Νίκο Λερό τις βασικές αρχές συγγραφής ενός σεναρίου μικρού μήκους.

Το καλοκαίρι (από τον Ιούνιο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου) γράφω το Σενάριό μου με τους όρους και τις προϋποθέσεις  (διάρκεια, χώρος, αριθμός ηθοποιών) που ο εισηγητής Νίκος Λερός μου έχει καθορίσει, παρακολουθώ υποχρεωτικά 3 master classes  (1 σκηνοθεσίας με τον Νίκο Λερό και 2 κινηματογράφησης από ειδικό συνεργάτη – διευθυντή φωτογραφίας του σεμιναρίου, 3 συνεχόμενες ημέρες, το πιθανότερο αρχές Ιουλίου) και προαιρετικά την προβολή και ανάλυση ταινιών που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Ιουνίου και Ιουλίου μια φορά την εβδομάδα από το Γιάννη Καραμπίτσο και το Νίκο Λερό.

 Από μέσα Σεπτεμβρίου έως 26 Οκτωβρίου μαθαίνω τις βασικές αρχές Σκηνοθεσίας και του Μοντάζ από το Γιάννη Καραμπίτσο σε 4+3 τρίωρες συναντήσεις.

Από 1 έως 16 Νοεμβρίου ξεκινώ την ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ μέσα από 3 master classes (σκηνοθετώντας τον ηθοποιό με το Νίκο Λερό, κινηματογράφησης και διεύθυνσης παραγωγής με ειδικούς συνεργάτες του σεμιναρίου). Τέλος από 16 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου γυρνάω την ταινία μου και την μοντάρω.

Κόστος 450€ (έκπτωση για φοιτητές , ανέργους και παλιότερους μαθητές)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: τηλ. 2130159816 09.00-15.00 καθημερινές κιν. τηλ: 6996112050 και στο e-mail: schoolofcinemagr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ