Κάντο όπως ο Μπέργκμαν

...

Γράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Το «Σχολείο του Σινεμά» και το Ίδρυμα Κακογιάννης διοργανώνουν εργαστήρι κινηματογράφου από τις 26 Ιουνίου ως τις 23 Ιουλίου 2013. Οι απαιτούμενες θέσεις για τη διεξαγωγή σεμιναρίου έχουν καλυφθεί, αλλά οι ιθύνοντες θα δέχονται μέχρι την τελευταία στιγμή αιτήσεις. Μάλιστα, για όσους το κόστος είναι απαγορευτικό, μπορεί να βρεθεί λύση για την παρακολούθηση των θεωρητικών τμημάτων του σεμιναρίου, κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα που θα βρείτε στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.
Ακολουθούν πληροφορίες για το σεμινάριο:

“Κάνε τη δική σου” ταινία από τις 26 Ιουνίου έως και τις 23 Ιουλίου 2013
Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 16.30-20.30. Διάρκεια: 80 ώρες.
Στο Εργαστήρι Κινηματογράφου: Σκηνοθεσίας-Υποκριτικής-Εικονοληψίας-Μοντάζ του Σχολείου του Σινεμά
ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ στο Εργαστήρι Σκηνοθεσίας, Υποκριτικής, Εικονοληψίας, και Μοντάζ του Σχολείου του Σινεμά.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

  • Εισαγωγή στις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας (γραμματική και συντακτικό του σινεμά), της κινηματογραφικής υποκριτικής, της εικονοληψίας, του μοντάζ και του σεναρίου επικουρικά, μέσα από ασκήσεις και το γύρισμα ταινίας μικρού μήκους.
  • Προβολή αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες με άξονα τα παραπάνω και ανάλυσή τους
  • Με τον Ερρίκο Λίτση ηθοποιό του θεάτρου και του κινηματογράφου τον Γιάννη Φώτου Διευθυντή Φωτογραφίας και τον Γιάννη Καραμπίτσο σκηνοθέτη, μοντέρ και κριτικό κινηματογράφου

Μια φορά την εβδομάδα για ένα δίωρο ένας καλεσμένος σκηνοθέτης, ηθοποιός, σεναριογράφος, μια προσωπικότητα του κινηματογραφικού χώρου θα αποκαλύπτει στους συμμετέχοντες τα μυστικά της δουλειάς του (μεταξύ των καλεσμένων ο Έκτορας Λυγίζος που η πολυβραβευμένη πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, παίζεται αυτές τις μέρες στις αίθουσες, για να μιλήσει για τον τρόπο δουλειάς του στο θέατρο και στον κινηματογράφο, ο Ντίνος Γιώτης πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας για να μιλήσει για το σενάριο και τον τρόπο γραφής του, ο Γιώργος Μουζακίτης, σκηνοθέτης και παραγωγός για να μιλήσει για τη Διεύθυνση Παραγωγής μιας ταινίας μικρού μήκους).

Κόστος συμμετοχής: 180€.
Μειωμένες τιμές για σπουδαστές, φοιτητές, ανέργους
Διοργάνωση: ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ
Πληροφορίες: 2130 159816, 6944143564 e-mail: schoolofcinemagr@gmail.com

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ