Ο Ken Loach «τα βάζει» με την Καθολική Εκκλησία

...

Γράφει ο Άγγελος Ανδρέου

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκινά τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, Jimmy’s Hall, ο δημιουργός του The Angels’ Share, Ken Loach, ο οποίος θα διηγηθεί την ιστορία του Ιρλανδού χορευτή James Gralton που αναδείχθηκε σε ιστορική φιγούρα του κομμουνιστικού κόμματος της Ιρλανδίας, συγκρουόμενος – ανεπιτυχώς – με την Καθολική Εκκλησία, στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ο Gralton είχε φύγει για τις Ηνωμένες Πολιτείες στην αρχή της καριέρας του, ωστόσο η κατάσταση της υγείας των γονιών του τον ανάγκασαν να επιστρέψει στην Ιρλανδία. Τότε, ήταν που άρχισε να διοργανώνει φεστιβάλ χορού, τα οποία του χρησίμευαν προκειμένου να προωθήσει τις ιδεολογικές του απόψεις. Ωστόσο, οι κομμουνιστικές του πεποιθήσεις που είχαν αρχίσει να επηρεάζουν το Ιρλανδικό κοινό συνάντησαν τις έντονες αντιδράσεις των Καθολικών, με αποκορύφωμα την αιματηρή σύγκρουση ιερέων κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στο Effrinagh, όπου ο Gralton συνελήφθη και εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σενάριο του Loach έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν σε περίπου ένα μήνα. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως ο Ken Loach θα δημιουργήσει μια έντονη πολιτικά ταινία και οι παραγωγοί αναμένουν σφοδρότατες αντιδράσεις από τη μεριά της Εκκλησίας, που όμως όπως δηλώνουν δεν πρόκειται να τους πτοήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ