Το «On the Road» του Kerouac γίνεται ταινία. Δες το trailer

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Τον Jack Kerouac τον θεωρώ ίσως έναν από τους πιο σπουδαίους Αμερικάνους συγγραφείς, δημιουργός του κινήματος Beat, ενώ πολλά από τα διηγήματά του δημοσιεύτηκαν μετά θάνατον. Ένα από τα πιο σπουδαία του έργα είναι το “On the Road” το οποίο ο σκηνοθέτης του αμερικάνικου remake “Dark Water” και “Ημερολόγια Μοτοσικλέτας” (Diarios de Motocicleta) Walter Salles αποφάσισε να το γυρίσει ταινία. Η παραγωγή είχε ήδη ξεκινήσει από το 2010 και σήμερα, επιτέλους, έχουμε το πρώτο trailer.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Garret Hedlund (που κάνει τον Dean Moriarty το άλτερ έγκο του Neal Cassady), οι Sam Riley (στον ρόλο του Sal Paradise, το άλτερ εγκο του Kerouac), την Kristen Stewart (στον ρόλο της Marylou), αλλά και τους Viggo Mortensen, Amy Adams, Kirsten Dunst, Steve Buscemi κ.α. Το βιβλίο είναι κυρίως αυτοβιογραφικό και πρόκειται για την ιστορία δυο κολλητών, του Sal (o οποίος διηγείται και την ιστορία) και του ανέμελου και με πιο ελεύθερο πνεύμα Dean οι όποιοι γνωρίζονται μετά τον θάνατο του πατέρα του Sal και μαζί με την γυναίκα του Dean, την Marylou, ξεκινούν ένα road trip στην Αμερική το οποίο θα διαρκέσει 3 χρόνια (1947-1950) από την Νέα Υόρκη ως το Μεξικό.

Από το τρέιλερ φαίνεται πως ο Salles έχει πιάσει το κλίμα και το ύφος της γραφής του Kerouac με το trailer να είναι στο μεγαλύτερο μέρος του voice over του Sal μουσική. Η Stewart επιτέλους αρχίζει να δείχνει και λίγο συναίσθημα στην ερμηνεία της ενώ οι Riley και Hedlum φαίνεται να είναι μια χαρά στους ρόλους. Και αν κρίνω από τις προηγούμενες δουλειές του σκηνοθέτη ανυπομονώ να δω το τελικό αποτέλεσμα.

Δες το τρέιλερ παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ