Κούμπα: Μια Ζέβρα Και Μισή – Khumba (2013)

Ένα ακόμα πολύχρωμο ταξιδάκι που λίγο ή πολύ μάλλον έχουμε ξαναδεί.


 


Σκηνοθεσία: Anthony Silverston
Σενάριο: Anthony Silverston, Raffaella Delle Donne, Jonathan Roberts, Camilla Bubna-Kasteliz, Richelle Wilder, Mike De Seve, Dave Bejoya
Πρωταγωνιστούν: Jake T.Austin, Steve Buscemi, Liam Neeson
Διάρκεια: 83’
Χώρα: Νότια Αφρική
Διανομή: Feelgood

 

ImageGen (2)Η Triggerfish Animation Studios το νέο νοτιοαφρικανικό μέλος της οικογένειας των animation, μας διηγείται την ιστορία μιας μικρής ζέβρας η οποία έχοντας την ατυχία να γεννηθεί με κάμποσες λιγότερες ριγούλες πάνω στο σώμα της, θα περιθωριοποιηθεί από την αγέλη σαν κακός οιωνός. “Όχι ρίγες σημαίνει και όχι βροχή” αναφωνεί ένας πρεσβύτερος της αγέλης με το φτωχό μυαλουδάκι του, καθώς εξατμίζονται και οι τελευταίες σταγόνες νερού από την μικρή λιμνούλα της αγέλης μας. Όταν λοιπόν ο μικρός μας ήρωας βρίσκει κατά «τύχη» έναν χάρτη που οδηγεί σε μια μυθική ουτοπική λίμνη, η οποία έχει την ικανότητα να του χαρίσει τις πολυπόθητες ρίγες που χρειάζεται, θα αυτοεξοριστεί από την αγέλη ξεκινώντας ένα ακόμα πολύχρωμο ταξιδάκι που λίγο ή πολύ μάλλον έχουμε ξαναδεί.

Το χαριτωμένο cast της ταινίας αποτελείται από μια ομάδα τόσο ετερόκλητων μεταξύ τους χαρακτήρων καθώς και background, που αν και στερεότυπη, είναι παρόλα αυτά super διασκεδαστική, αρκετά συγκινητική και ενίοτε αρκετά χαριτωμένη. Έτσι λοιπόν αναπόφευκτα ο δρόμος του μικρού μας θαρραλέου ήρωα θα διασταυρωθεί με αυτόν ενός γλυκύτατου θηλυκού γκνου της Mama V και του εκκεντρικού με καλλιτεχνικές ανησυχίες στρουθοκαμήλου Bradley οι οποίοι και στη συνέχεια θα αποτελέσουν τους δυο βασικότερους συνοδοιπόρους του στο μακρύ και αβέβαιο ταξίδι του.

Ένα μέρος της επιτυχίας του φιλμ είναι και το γεγονός της ποικιλομορφίας που το διαχέει αποκτώντας διττή μορφή, αφού ο Khumba μαθαίνει να αγαπά την σπάνια ιδιαιτερότητά του, μόνο αφότου τελικά κατανοήσει την μοναδική αξία που πηγάζει μέσα από την διαφορετικότητα των συντρόφων του. Ένα συμπέρασμα το οποίο στο τέλος κλέβει την παράσταση ακόμα και από την αφήγηση.

Τεχνικά το δεύτερο φιλμ των Triggerfish Animation Studios βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά από το περσινό Zambezia, χωρίς όμως να καταφέρνει για ακόμη μια φορά να σταθεί επάξια διπλά στους τεχνολογικούς γίγαντες της Pixar, κάτι το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα από την πρώτη κιόλας στιγμή. Η κίνηση των χαρακτήρων το λεγόμενο animation για όσους γνωρίζουν, αν και είναι φανερά βελτιωμένο, παραμένει ωστόσο θα λέγαμε κάπως δύσκαμπτο αφαιρώντας ένα σημαντικό μπόνους που κάθε animation πιστεύουμε χρειάζεται. Ωστόσο οι animators αξίζουν τα εύσημα για την υπέροχη χρωματική παλέτα που δίνει στην κυριολεξία ζωή τόσο στους ήρωες μας όσο και στο πανέμορφο αφρικανικό background που στολίζει το φιλμ.

Με λίγα λόγια, η δεύτερη κινηματογραφική προσπάθεια των Triggerfish Studios, αν και δεν πρωτοτυπεί ιδιαίτερα, ακολουθώντας πιστά το σίγουρο μονοπάτι που έχει χαράξει η μέντορας του animation Disney, αποτελεί εν τέλει μια τίμια προσπάθεια άξια για τα ματάκια των μικρών μας φίλων, όπου και είμαστε σίγουροι πως θα κερδίσει μια σημαντική θέση στην καρδούλα τους.

Δείτε όλες τις ταινίες της εβδομάδας

 

 

 

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*