Κι εγώ για μένα(2009)

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

Το φεστιβάλ Δράμας, είναι ένα εξαίρετο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, αρκετά αξιόλογο ακόμα και για τα διεθνή δεδομένα. Οι ταινίες που παρουσιάζονται εκεί, έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία, πόσο μάλλον αυτές που βραβεύονται, και μία τέτοια θα σας παρουσιάσουμε στη σημερινή μας ταινιοθήκη. Πρόκειται για το φιλμάκι του 2009, «Και εγώ για μένα», βραβευμένο με το βραβείο μυθοπλασίας στη Δράμα, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Μηνάς Χατζησάββας, ο Ντίνος Αυγουστίδης, η Αλεξία Καλτσίκη και ο Βαγγέλης Μουρίκης, μεταξύ άλλων.

Η υπόθεση μας καθιστά μάρτυρες σε μία ημέρα της ζωής ενός νέου ανθρώπου, που ύστερα από ένα ατύχημα με τη μηχανή χάνει και τα δύο του χέρια, ενώ η κοπέλα του είναι σχεδόν ακινητοποιημένη στην κίνηση. Έτσι, παρατηρούμε τον αγώνα του για ζωή, τη διεκδίκηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων επί ίσοις όροις, αλλά και τα αντικρουόμενα συναισθήματα μέσα του. Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, η σκηνοθεσία είναι του Τζώρτζη Γρηγοράκη, όπως και το σενάριο, ενώ οι ερμηνείες είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ιδίως αυτή του Βαγγέλη Μουρίκη, ενός από τους Έλληνες ηθοποιούς με πολύ χαρακτηριστική κινηματογραφική φυσιογνωμία.

Απολαύστε το!

Δείτε  όλες τις ταινίες της ταινιοθήκης

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ