Ετοιμάζεται ταινία με την ζωή του δημοσιογράφου Gary Webb

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Ο Jeremy Renner θέλει πολύ ένα Όσκαρ. Ήταν υποψήφιος για 2 Όσκαρς (μια φορά για Α’ Ανδρικό στο “Hurt Locker” και άλλη μια φορά για Β’ Ανδρικό στο “The Town”), αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα. Δεν το βάζει όμως κάτω. Ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στο “Kill a Messenger”, όπου θα βασίζεται στην πραγματική ιστορία του δημοσιογράφου Gary Webb o οποίος αυτοκτόνησε. Και η Ακαδημία αγαπάει κάτι τέτοια…

H ταινία βρίσκονταν σε παραγωγή από τον Scott Stuber για λογαριασμό της Universal αλλά τελικά σταμάτησε για αδιευκρίνιστους λόγους. Παρόλα αυτά, το Deadline, έχει κάποια ευχάριστα νέα. Έμαθε πως η παραγωγή ξεπέρασε τα προβλήματα και ετοιμάζεται να γυριστεί με τον Renner να πρωταγωνιστεί αλλά και να αναλαμβάνει την παραγωγή της ταινίας, σε σκηνοθεσία του Michael Cuesta (ο οποίος πέρσι πήρε βραβείο Emmy για την δουλειά του στο “Homeland”) και σε σενάριο Peter Landesman.

Ο Gary Webb ήταν ένας ρεπόρτερ όπου δούλευε στην εφημερίδα San Jose Mercury News και έγραψε ένα ρεπορτάζ για την σύνδεση της CIA με τους Contras (κάποια ομάδα επαναστατών οι οποίοι αντιστέκονταν στο κόμμα Sandinista Justa of National Reconstruction στην Νικαράγουα), όπου έκαναν λαθρεμπόριο ναρκωτικών στις Η.Π.Α. Η κυβέρνηση του έκανε μεγάλο πόλεμο οδηγώντας τον στην αυτοκτονία σε ηλικία 48 ετών.

Το σενάριο θα βασίζεται σε δυο διαφορετικά βιβλία, ένα του Webb το “Dark Alliance: The CIA, The Contras, And The Crack Cocaine Explosion” και το δεύτερο θα είναι το “Kill The Messenger: How The CIA’s Crack-Cocaine Controversy Destroyed Journalist Gary Webb” του Nick Schou. Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένονται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*