Το Moebius του Κιμ Κι Ντουκ πάει…Βενετία

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

Το φεστιβάλ των Καννών έφτασε αισίως στο τέλος του, ο θόρυβος γύρω από το «Η Ζωή της Αντέλ» καταλάγιασε και πλέον ετοιμαζόμαστε για το έτερο σπουδαίο ευρωπαϊκό φεστιβάλ, αυτό της Βενετίας. Η εν λόγω γιορτή του κινηματογράφου, θα λάβει χώρα στην ιταλική πόλη μεταξύ 28 Αυγούστου και 7 Σεπτεμβρίου και βρισκόμαστε ήδη σε αναμονή για την επίσημη επιλογή των ταινιών που θα το απαρτίζουν.

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ο σπουδαίος Μπερνάρντο Μπερτολούτσι(Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι, Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας), ενώ χθες είχαμε και την ανακοίνωση της πρώτης μεγάλης ταινίας του φεστιβάλ. Πρόκειται για το νέο πόνημα του Κιμ Κι Ντουκ, που τιτλοφορείται Moebius, με τον Νοτιοκορεάτη να κάνει την επανεμφάνιση του στη Βενετία, μετά την περσινή νίκη του με το Πιετά.

Η υπόθεση φαίνεται για άλλη μία φορά αρκετά περίεργη, με μία γυναίκα που σκοτώνει κατά λάθος το γιο της και έναν άνδρα που ευνουχίζει τον εαυτό του για να εξιλεωθεί. Μπορεί να κερδίσει 2η συνεχόμενη φορά το βαρύτιμο Χρυσό Λιοντάρι; Δε θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε, αλλά με πρόεδρο τον Μπερτολούτσι(αρκετές αμφιλεγόμενες ταινίες στο παλμαρέ του) όλα είναι δυνατά.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*