Εννέα Έλληνες σκηνοθέτες σε μυούν στην τέχνη της σκηνοθεσίας

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

pegasus_LARGE_t_1581_106232632Από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 31 Μαϊου, η «Αrt Syndicate» και ο ιστότοπος filmschool.gr, θα παρουσιάσουν στο Booze Cooperativa ένα σεμινάριο κινηματογράφου, αφιερωμένο στην ευγενή τέχνη της σκηνοθεσίας.

Όσοι τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, υπό την εισήγηση του Χρήστου Πυθαρά, θα έρθουν σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής κινηματογραφίας, μιας που μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς θα δώσουν το παρόν και θα μιλήσουν για τις ταινίες τους, την σκηνοθετική τους ματιά, τις επιρροές τους και πολλά ακόμη.

Ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης, ο Νίκος Γραμματικός, ο Γιώργος Ζώης, ο Γιάννης Οικονομίδης (με πρόσφατο «To Mικρό Ψάρι»), η Πέννυ Παναγιωτοπούλου, ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος («Ο Εχθρός Μου») και ο Άγγελος Φρατζής, θα συμμετέχουν στην παράδοση ενός τρίωρου, κινηματογραφικού μαθήματος που θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο και Κυριακή απόγευμα, στον χώρο του Booze, από τις 15:00 μέχρι τις 18:00.

Μέσα από τις συζητήσεις με τους Έλληνες δημιουργούς, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον χώρο του κινηματογράφου, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη γύρω από το κινηματογραφικό οικοδόμημα και να αξιολογήσουν υπό ένα νέο πρίσμα, την αξία, την δημιουργηκότητα και το γνωστικό εύρος που απαιτεί η τέχνη της σκηνοθεσίας.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στην παραγωγή των ταινιών μικρού μήκους των μαθητών του τρέχοντος έτους, ενώ θα λάβουν και εξαιρετικά δώρα, όπως μια κασετίνα με 22 ταινίες DVD από την φιλμογραφία των δημιουργών.

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται σε 230 ευρώ, χωρίς το ΦΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 6974867975 και 2117051633.  Βιαστείτε όμως!

 

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ