Ο Κινηματογράφος είναι μαγεία… και τα εφφέ το αποδεικνύουν

...

Γράφει ο Νικόλας ΘεοδωράκηςNow-You-See-

Η μαγεία του κινηματογράφου ξεκινά από την ημιφωτισμένη αίθουσα, μέχρι τα αθώα μάτια του θεατή που βιώνει κόσμους κοντινούς ή μακρινούς, ρεαλιστικούς ή μυθικούς, και εικόνες που σε κάνουν να βλέπεις τον κόσμο με άλλο μάτι, ή να βλέπεις κάτι που υπάρχει μόνο στο μυαλό του σκηνοθέτη.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, αλλά ο δρόμος των εφφέ, ή VFX, έχει κάνει μεγάλη πορεία από την κάμερα του Orson Wells που τραβούσε από τρύπα στο έδαφος, για να φαίνεται αφ’ υψηλλού ο Citizen Kane, μέχρι τους Τιτάνες του Gullermo Del Toro στο πρόσφατο Pacific Rim, που αποτελούν αποκυήματα της απόλυτα παραμυθιακής φαντασίας του δημιουργού τους. 

Στο Reel.gr σε βοηθάμε κάθε βδομάδα, να δεις από την κλειδαρότρυπα πως δημιουργείται μια ταινία -και τα VFX-, από τη στήλη Reel Shooting. Σήμερα όμως, με αφορμή την κυκλοφορία σε DVD τριών ταινιών, στις οποίες τα VFX είχαν τον πρώτο λόγο, και ως γνωστόν τα DVD έχουν άφθονο αποκρυπρογραφικό υλικό, εμείς βρήκαμε 3 εντυπωσιακά βίντεο των ταινιών Star Trek Into Darkness,’ ‘Pacific Rim’ και ‘Now You See Me που σου θυμίζουν μαγικές στιγμές σινεμά, που σε άφησαν με ανοιχτό το στόμα. Απολαύστε και δείτε πίσω από την κουρτίνα

Now You See Me – VFX Breakdown from Rodeo FX on Vimeo.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ