Υπαρξιακό trailer για το “Knight of Cups” του Terrence Malick

Μια «βουτιά» στην πολύβουη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Και κάπως έτσι, τόσο απλά, έχουμε μια νέα ταινία από τον Terrence Malick, να πραγματοποιεί το ντεμπούτο της το 2015. Ο ιδιαίτερα μυστικοπαθής επαγγελματικά σκηνοθέτης, είχε ξεκινήσει  τα γυρίσματα δυο ταινιών ταυτόχρονα πίσω στο 2012, με πρώτο το “Knight of Cups” και  δεύτερο ένα άτιτλο project, με τον προσωρινό μέχρι τότε τίτλο “Lawless”. Το γεγονός ωστόσο ότι ο Malick ξόδεψε πολύ χρόνο και για τις δυο του ταινίες στο μοντάζ, ήταν άξιο απορίας το πότε τελικά θα καταφέρναμε να δούμε τα δυο αυτά φιλμ στις κινηματογραφικές αίθουσες, . Έπειτα από τις φήμες για μια επερχόμενο κυκλοφορία μέσα στο 2014, να αποδεικνύονται τελικά ψευδείς, έχουμε πλέον την επίσημη επιβεβαίωση, ότι ένας εκ των δύο τίτλων θα κυκλοφορήσει, καθώς μέσα στην περίφημη ενδεκάδα συμμετοχών του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου, το “Knight of Cups” κατέχει περίοπτη θέση. Η περιγραφή των συντελεστών του φεστιβάλ για την ταινία, επιβεβαιώνει ότι τουλάχιστον οι Christian Bale, Cate Blanchett και Natalie Portman θα βρίσκονται στην τελική κόπια του φιλμ.

Η ανακοίνωση συμμετοχής της ταινίας στο φεστιβάλ συνέπεσε και με την κυκλοφορία του πρώτου, επίσημου trailer, στο οποίο βλέπουμε τον Christian Bale να παρτάρει ξέφρενα στο πλευρό καλλίγραμων υπάρξεων, την ίδια στιγμή που η σχέση με την γυναίκα του (Βlanchett), μοιάζει να έχει φτάσει σε τέλμα.  Παράλληλα, η εμφάνιση μιας μοιραίας γυναίκας (Portman), θα οδηγήσει τον ήρωα σε ένα υπαρξιακό, ενδοσκοπικό ταξίδι αναζήτησης της χαμένης του «ταυτότητας».

Το “Knight of Cups” θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του  στο διαγωνιστικό τμήμα του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου 2015, το οποίο και θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Ο Malick όπως είναι γνωστό, περνά αρκετό καιρό στην αίθουσα του μοντάζ, διαμορφώνοντας και αναμορφώνοντας όχι μόνο τις ταινίες του αλλά και το σενάριο αυτών, με αυτό να έχει ως επακόλουθο να μην γνωρίζουμε τι ακριβώς να περιμένουμε από το “Knight of Cups”, πέρα από το ότι μοιάζει να αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στην πολύβουη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ