Κορώνα Γράμματα – Lay the Favorite (2012)

...


 

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος


Σκηνοθεσία: Stephen Frears
Σενάριο: D.V. DeVincentis, βασισμένο στα απομνημονεύματα της Beth Raymer
Πρωταγωνιστούν: Rebecca Hall, Bruce Willis, Vince Vaughn, Catherine Zeta-Jones, Joshua Jackson
Διάρκεια: 94’
Χώρα: Η.Π.Α., Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία
Διανομή: Seven Films/Spentzos

 

Το “Κορώνα Γράμματα”(αγαπώ Έλληνες μεταφραστές τίτλων) είναι η ιστορία της Μπεθ (Ρεμπέκα Χολ), η οποία εγκαταλείπει τη ζωή μιας πληγωμένης στρίπερ και φεύγει προς Λας Βέγκας με όνειρα καριέρας σερβιτόρας. Εκεί θα ανακαλύψει τον κόσμο των παράνομων στοιχημάτων και κάτω από την εποπτεία του ειδικού επί του θέματος, Ντινκ (Μπρους Γουιλις) θα γίνει τρελό και αξεπέραστο “μπούκι”. Τα λεφτά είναι πολλά όμως και η αστυνομία εμπλέκεται αλλά τελικά δε συλλαμβάνει τους υπεύθυνους για τη ταινία αυτή.

Το Κορώνα Γράμματα είναι σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς. Αν δεις τη ταινία, το πιθανότερο είναι ότι θα γυρίσεις σπίτι και θα τσεκάρεις αν πρόκειται για συνωνυμία. Να σε σώσω από τον κόπο λοιπόν και να σε πληροφορήσω ότι ο ίδιος σκηνοθέτης που έκανε τη Βασίλισσα, το Επικίνδυνες Σχέσεις και το Ηigh Fidelity έκανε κι αυτό το πράγμα. Δεν είναι κάποιος μακρινός ξάδερφος αλλά ο ίδιος ο Φρίαρς και αν το σοκ μου σου φαίνεται αδικαιολόγητο είναι γιατί δεν έχεις δει ακόμα τη ταινία.

Προσπαθώ να προσδιορίσω την άποψη μου για τη ταινία, αλλά ακόμα δε μπορώ να αποφασίσω αν ήταν πολύ κακή ή απλά απίστευτα αδιάφορη. Αν ισχύει το δεύτερο αυτόματα ισχύει και το πρώτο, αρα δε θα το κουράσω περισσότερο. Η ταινία είναι ένα τίποτα. Ένα άνευρο, πληκτικό και κενό αποτέλεσμα μιας ιστορίας χωρίς ιστορία σε σκηνοθεσία επιπέδου τηλεμάρκετινγκ. Οι χαρακτήρες έχουν τόσο βάθος όσο και αυτοί μιας τσόντας και η ποιότητα είναι επίσης ανάλογης ταινίας- χωρίς όμως την κορύφωση.

Η Ρεμπέκα Χολ προσπαθεί να δώσει ζωή εκεί που δεν υπάρχει και ο φιλότιμος αγώνας της τη κάνει να “πέσει” στα χαρακώματα, αλλά τουλάχιστον με το κεφάλι ψηλά. Ο Γουίλις είναι κλασσικά ο Γουίλις(καλό αυτό) και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς είναι η “περασμένα-μεγαλεία-και-κοιτώντας-τα-να-κλαις” κυρά που αρμόζει στο ρόλο αλλά και στη καθημερινότητα της. Με λίγα λόγια το καστ δεν είναι κακό αλλά την ανάγκη τους να παίξουν σε ταινία του Φρίαρς τη πλήρωσαν ψιλοακριβά.

Κορώνα είπες; Ε, γράμματα ήρθε.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ