Ξεκινά γυρίσματα το Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

assets_LARGE_t_420_53833714H Αθηνά Τσαγγάρη που είχε βραβευθεί για το Attenberg στη Βενετία, ξεκινάει τα γυρίσματα της νέας της μεγάλου μήκους ταινίας τον Ιανουάριο του 2014.

Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: Μια παρέα ανδρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει το σκάφος, κάπου στο Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. To Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος αν δεν ανακηρυχθεί ο νικητής.

Απ’ ότι καταλαβαίνουμε από την πλοκή η ταινία πρέπει να παίζει αρκετά με τα ψυχολογικά όρια της ομάδας και του ατόμου ταυτόχρονα. Μάλιστα φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Αθηνά Τσαγγάρη. καταπιάνεται με την ανδρική ψυχοσύνθεσή μετά από δύο ταινίες (το Attemberg και το μικρού μήκους The Capsule) που εξερευνούσαν τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

Ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ταινίας είναι το κάστ το οποίο περιλαμβάνει γνωστούς και πολύ καλούς ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού σινεμά όπως Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου και το τραγουδιστή Σάκη Ρουβά. Ο ποπ τραγουδιστής πέρα από την επιτυχημένη μουσική του καριέρα έχει ξανασυμετάσχει σαν ηθοποιός στην ταινία Alter Ego όπου παραδόξως ήταν πολύ καλύτερος απ’ ότι περιμέναμε. Η ταινία «Chevalier» είναι παραγωγή της Faliro House Productions και της Haos Film, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ενώ τη διανομή της έχει εξασφαλίσει η Feelgood Entertainment.

Δείτε παρακάτω την (πολύ) μικρού μήκους ταινία που γύρισε η Αθηνά Τσαγκάρη για το περασμένο φεστιβάλ της Βενετίας.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ