Η προεπιλογή της Ισπανίας για το Oscar ξενόγλωσσης ταινίας

Έχουμε ξεκάθαρη προτίμηση

Όσο προχωράμε «βαθύτερα» στη φετινή κινηματογραφική σεζόν, οι ακαδημίες κινηματογράφου των χωρών ετοιμάζουν τις προτάσεις τους για το ξενόγλωσσο Όσκαρ. Έτσι, μετά την ευτυχή είδηση για την ελληνική επιλογή του «Xenia», σήμερα μαθαίνουμε για την προεπιλογή της Ισπανίας που θα έχει να αποφασίσει ανάμεσα σε τρεις ταινίες.

Η πρώτη είναι το «Felices 40» (Happy 40) του Gracia Querejeta, που με το προηγούμενο φιλμ του, «15 Years and One Day» ήταν η επιλογή της Ισπανίας για τα προπέρσινα Όσκαρ. Αυτή τη φορά, μας παρουσιάζει μία dramedy με πρωταγωνίστρια τη Maribel Verdu (Y Tu Mama Tambien) και θέμα τη διαφορετική αντιμετώπιση των ανθρώπων όταν κάποιος αποκτά πολλά χρήματα.

Η δεύτερη ταινία μας έρχεται από τη χώρα των Βάσκων και τιτλοφορείται «Loreak». Σε σκηνοθεσία Jon Garano και Jose Mari Goenaga, είναι ένα κλασικό δράμα με θέμα μία νεαρή που δέχεται λουλούδια από έναν άγνωστο αποστολέα, πάντα την ίδια ώρα και μέρα. Αρκετά βραβεία σε San Sebastian, Palm Springs και Ένωση Ισπανών Κριτικών Κινηματογράφου.

Τέλος, αφήσαμε το καλύτερο -για ν’ακριβολογούμε, το αγαπημένο μας, μιας και δεν έχουμε δει τις άλλες δύο ταινίες. Το εκπληκτικό «Magical Girl» σε σκηνοθεσία και σενάριο του Carlos Vermut, που πρωτοείδαμε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και αργότερα στις αίθουσες, τον περασμένο Δεκέμβρη. Ένα επιβλητικό «ανησυχητικά μαγικό» μελόδραμα, με επιρροές από Hitchcock και Tarantino.

Η ισπανική ακαδημία θα αποφασίσει για την ταινία που θα εκπροσωπήσει τη χώρα, αργότερα μέσα στον Σεπτέμβρη.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ