Θα ακούσουμε Lady Gaga και Prince στον “Great Gatsby”;

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά
Μετά το πρώτο trailer του “The Great Gatsby” και της ιστορίας που κουβαλάει το όνομα Baz Luhrmann στο ενεργητικό του, έχουμε μια πρώτη ιδέα της μουσικής διάθεσης που θα συνοδεύσει τη δεύτερη απόπειρα μεταφοράς της νουβέλας του αμερικανού F. Scott Fitzerald, στη μεγάλη οθόνη. Αν λοιπόν σου πούμε ότι unofficial μεν, από εγκυρότατη πηγή δε, η “mommy monster” Lady Gaga και ο Prince ζήτησαν να συμμετάσχουν στο soundtrack της ταινίας;

Ε θα ναι η πολλοστή φορά για τον Prince, η παρθενική όμως για την Gaga, που φιλοδοξεί να είναι αυτή που θα δώσει τη μοντέρνα pop νότα στα ασπρόμαυρα ‘20s, μιας και ο Luhrmann έχει πείσει ως προς το προσωπικό του στυλ, με το βραβευμένο “Moulin Rouge” να μιλάει για λογαριασμό του.

Πόσο έγκυρα είναι όλα αυτά; Η  Adelaide Clemens («Silent Hill: Revelation 3D», “X-Men Origins: Wolverine”) , μια από τις πρωταγωνίστριες του “Great Gatsby” φαίνεται πως προέτρεξε λίγο παρά πάνω απ’ όσο θα ‘πρεπε σε πρόσφατη συνέντευξή της, όταν της “ξέφυγε” ότι κάποια τεράστια ονόματα του πενταγράμμου ήρθαν σε επαφή με τον σκηνοθέτη, προκειμένου να γράψουν τραγούδια για την ταινία. Και όπως κρίνει η ίδια, της φαίνεται δύσκολο η Warner Bros να απορρίψει ονόματα όπως η Lady Gaga και ο Prince. Έτσι μας φαίνεται και μας, αλλά για να δούμε…

Και για να θυμίσουμε λίγο το στόρι, ο πρωταγωνιστής Nick Carraway (Tobey Maguire) μετακομίζει στο Long Island μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου εισχωρεί σιγά σιγά στον κύκλο του πλούτου. Η συναναστροφή με την ξαδέρφη του Daisy (Carey Mulligan) και τον άντρα της Tom Buchanan (Joel Edgerton) θα οδηγήσει στη γνωριμία του με το μυστηριώδη κύριο Gatsby (Leonardo DiCaprio).

Απ’ ότι φαίνεται κινηματογράφος και μουσική κονταροχτυπιούνται για το ποιος έχει να παρουσιάσει τα μεγαλύτερα ονόματα. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο βέβαια, μετά απ’ όλα αυτά, είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας, η οποία και έχει μεταφερθεί πρόσφατα για τις 10 Μαΐου 2013 στην Αμερική. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ