Ο Λανθιμός και ο Αστακός του

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Ο αγαπημένος των φεστιβάλ Γιώργος Λάνθιμος μαζί με τον σεναριακό συνεργάτη Ευθύμη Φιλίππου του ετοιμάζουν νέο project. Και θα ονομάζεται Lobster. Ο σκηνοθέτης του Κυνόδοντα και των Άλπεων κάνει το επόμενο βήμα στο περίεργο σινεμά που μας έχει συστήσει, ενσωματώνοντας σ’ αυτό την επιστημονική φαντασία.

Έχοντας απηυδήσει όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν από την ελλειπή χρηματοδότηση που του παρέχει η Ελλάδα θα αναζητήσει κεφάλαιο για την δημιουργία της ταινίας του στο International Film Festival Rotterdam’s CineMart μέσα σ’ αυτό το μήνα. Η ταινία του όπως θα διαπιστώσετε απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση και περιγράφονται παρακάτω φαίνεται πιο ανατρεπτική και και από τις  τρεις προηγούμενες ταινίες του μαζί.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Πρόκειται για ερωτική ιστορία, αλλά δεν μιλάμε για συμβατική ιστορία αγάπης. Στο σύντομο μέλλον οι άνθρωποι που είναι χωρίς ερωτικό σύντροφο θα συλλαμβάνονται σύμφωνα με τους κανόνες της «Πόλης» και θα οδηγούνται σε ένα ξενοδοχείο όπου θα πρέπει να βρουν το ταίρι τους μέσα σε 45 μέρες. Αν δεν το βρουν θα απελευθερώνονται στο δάσος και θα μεταμορφώνονται στο ζώο που επιθυμούν. Ένας απεγνωσμένος άντρας παραβαίνει τους κανόνες (όπως συμβαίνει σε όλες τις ιστορίες του σεναριακού διδύμου) και δραπετεύει από το ξενοδοχείο στο δάσος όπου ερωτεύεται…

Ενθουσιαστήκατε; Κι εμείς!

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ