Δες το Hogwarts φτιαγμένο από μισό εκατομύριο LEGO τουβλάκια!

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Η αγάπη της μάνας δε γνωρίζει όρια λένε, αλλά μάλλον θέλει και κάτι παραπάνω για να υλοποιήσεις ένα τόσο δύσκολο πρότζεκτ. Μιλάμε για ένα κάστρο ρέπλικα του  περίφημου Hogwarts από το μαγικό σύμπαν του Χάρι Πότερ το οποίο πρόσφατα ολοκλήρωσε η Alice Finch, μητέρα δύο παιδιών. Φτιαγμένο εξολοκλήρου από τουβλάκια και φιγούρες LEGO και μετά από μια εντατική περίοδο εργασίας που κράτησε αρκετούς μήνες, το αποτέλεσμα σίγουρα δικαιώνει τους κόπους της Άλις.

Όπως δήλωσε, ήθελε να είναι όσο πιο πιστή γίνεται στο ‘αυθεντικό’ κάστρο γι’ αυτό κι επισκέφτηκε κάποιες από τις τοποθεσίες της Οξφόρδης όπου έγιναν τα γυρίσματα, όπως επίσης και είδε επανειλημμένα τις ταινίες για να μη της ξεφύγει καμία λεπτομέρεια. Επιπλέον διάβασε διεξοδικά τα βιβλία και στις περιπτώσεις που το κείμενο διέφερε από τη ταινία προσπάθησε να επιλέξει την καλύτερη από τις δύο εκδοχές.

Η εμμονή στη λεπτομέρεια όμως δεν έμεινε μόνο στο εξωτερικό του κάστρου, αλλά προχώρησε και στα ενδότερα με μοναδικές απεικονίσεις των διάφορων χώρων του σχολείου Μαγείας. Έτσι, στο εσωτερικό μπορείς να δεις τον LEGO Lupin να παραδίδει το μάθημα της Άμυνας εναντίων των Σκοτεινών Τεχνών ή εναλλακτικά το μάθημα της καθηγήτριας Sprout στο θερμοκήπιο του Hogwarts.

Χρειάστηκαν σχεδόν μισό εκατομμύριο LEGO τουβλάκια, αλλά το αποτέλεσμα κάνει τους φαν της Χαριποτερομανίας (και όχι μόνο) να μένουν με ανοιχτό το στόμα. Κι επειδή τόσος κόπος θα ήταν κρίμα να μην θαυμαστεί απ’ το κοινό, το κάστρο κομματιάστηκε και μετά από τρεις ώρες επανασυναρμολόγησης εκτέθηκε στο Emerald City Comic Con που έγινε στο Σιάτλ.

Δες παρακάτω μερικές από τις φωτογραφίες, όπως κι ένα βίντεο του εντυπωσιακού εγχειρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ