Τα LEGO γίνονται ταινία!

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Πόσοι από εμάς έχουν περάσει αμέτρητες ώρες παιχνιδιού όσο ήταν μικροί (αλλά και όταν μεγαλώσαν) παρέα με τους μοναδικούς και πολύχρωμα πλαστικούς κόσμους που μας προσέφερεαν τα πολυαγαπημένα μας LEGO;  Πολλοί θα μου πείτε, και θα έχετε δίκαιο.  Ε λοιπόν ετοιμαστείτε τώρα να απολαύσετε τα διάσημα LEGO και επί της μεγάλης οθόνης, μιας που τα πράγματα φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί, προκειμένου να τα απολαύσουμε σε ένα super (όπως όλα δείχνουν) animated film, μέσα στο 2014.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι σκηνοθέτες αυτού του-κακά τα ψέματα-μεγαλόπνοου δημουργήματος, θα είναι το δίδυμο που μας χάρισε φέτος την κινηματογραφική μεταφορά της διάσημης, τηλεοπτικής σειράς «21 Jump Street».  Οι Phil Lord και Christopher Miller θα υπογράψουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία, ενώ την παραγωγή θα είχε αναλάβει το Blur Studio, ένα animation house γνωστό για τη δουλειά του τόσο σε παιχνίδια (Batman: Arkham City, The Force Unleashed), όσο και σε ταινίες («Avatar», «The Girl with the Dragon Tattoo»).  Και λέμε θα είχε, γιατί όπως τελικά δείχνουν τα πράγματα κάτι τέτοιο μάλλον δε θα συμβεί, μιας που η Warner Bros. αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική πορεία στο story της ταινίας.

Παρόλα αυτά και σύμφωνα με το site Kotaku (από το οποίο μπορείς να δεις παρακάτω και το concept art της ιδέας του studio Blur) μάλλον είναι κρίμα που η ιδέα του animation studio δεν θα ευωδωθεί, καθώς φαινόταν ιδιαιτέρως καλή, θέλοντας «ένα LEGO ανθρωπάκι να εισβάλει στον ανθρώπινο κόσμο, αφήνοντας πίσω τη δική του πραγματικότητα.  Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του θα ερχόταν αντιμέτωπο με ένα σωρό LEGO σκηνικά και χαρακτήρες που βρίσκονται διασκορπισμένα στον κόσμο μας, σαν απομεινάρια ενός post-apocalyptic κόσμου στον οποίο απο τη μια μεριά αναζητούν μπαταρίες, ενώ από την άλλη LEGO πειρατές έρχονται αντιμέτωποι με τεράστια, πλαστικά παιχνίδια του…μπάνιου» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Kotaku).

Αν και η ιδέα του Blur φαίνεται όντως εντυπωσιακή, εντούτοις το δημιουργικό δίδυμο των Lord-Miller δήλωσε πως η δική τους ταινία θα λαμβάνει χώρα σε ένα all-LEGO περιβάλλον. «Περιλαμβάνει πολλούς κόσμους.  Βασικά τα λιγότερο εξειδικευμένα LEGO θα πρέπει να καταφέρουν να σώσουν τον κόσμο», παραδέχονται οι ίδιοι.

Εμάς και οι δυο ιδέες μας φαίνονται αρκετά cool, και η αλήθεια είναι πως αν γίνει σωστή χρήση των υλικών, σίγουρα θα έχουμε ένα εντυπωσιακό και απολαυστικό αποτέλεσμα.  Μέχρι να μάθουμε περισσότερα, εσείς ρίξτε μια ματιά παρακάτω στις ιδέες του Blur Studio, οι οποίες φαίνονται τόσο μα τόσο καλές.

 

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ